Про результат роботи прокуратури за 1 півріччя 2017

Бердянськ 24
17.07.2017 · 14:07 · переглядів - 554

На думку багатьох міжнародних та українських експертів корупція є сьогодні в Україні найважливішою проблемою та більш того, головною загрозою нормального розвитку суспільства.

Про результат роботи прокуратури за 1 півріччя 2017

В умовах тотальної корумпованості всіх галузей влади на всіх рівнях принципово неможливо вирішити жодної соціальної, економічної, політичної проблеми. Негативні наслідки, штучно породжувані цим явищем, не тільки перешкоджають прогресивному, поступальному розвитку суспільства, але й являють серйозну загрозу інтересам національної безпеки країни. Найбільш проблемною характеристикою явища корупції стало те, що воно почало сприйматись на повсякденному рівні як суспільна норма, хоча на рівні вербальних висловлень більшість населення декларативно підтримує думку про небезпечність цього явища.

У загальному вигляді наступає такий стан суспільства, в якому помітна частина його членів, знаючи про існування зобов'язуючих їх норм, ставиться до них негативно або байдуже. Корупція дискредитує право як основний інструмент регулювання життя держави і суспільства і державу як основний суспільний інститут. Через це знижується патріотизм громадян і з'являється відчуження від загальних проблем, що призводить до втрати соціальної солідарності, через що бажання збагачення витісняють суспільно значущі цінності.

Отже, корупція розглядається в Україні та за її межами як одна з основних перешкод, що гальмує економічний та соціальний розвиток.

Бердянська місцева прокуратура, як спеціально уповноважений суб’єкт у сфері протидії корупції з метою попередження корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень за 6 місяців 2017 року внесла до органів місцевого самоврядування та осіб, уповноважених на виконання функцій держави 45 подань в порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції». За результатом розгляду яких 36 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, місцевою прокуратурою встановлено 15 адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, зібрані матеріали направлені до міжрегіонального територіального управління захисту економіки Національної поліції України для складення протоколу про адміністративне правопорушення. За результатом розгляду яких 9 протоколів відносно правопорушників складено та направлено на розгляд до суду.

Також, Бердянською місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у 4-х кримінальних провадженнях за вчинення корупційних злочинів. У вищезазначених провадженнях досудове розслідування закінчено та обвинувальні акти направлені до суду для розгляду по суті.

Прокурор Бердянської місцевої прокуратури
Запорізької області
Ю.Г. Педан




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок