Стосовно неповнолітніх розпочато два кримінальних провадження

По матеріалам пресс-службы полиции
17.07.2017 · 20:03 · переглядів - 1303

Двоє запорізьких підлітків із неблагополучних сімей, скориставшись тим, що батьки не приділяють їм належної уваги, самовільно вирушили до Бердянська «відпочити». Там вони встигли скоїти крадіжку та грабіж, після чого були затримані поліцейськими.

Стосовно неповнолітніх розпочато два кримінальних провадження

12 липня до Бердянського відділу Головного управління Національної поліції в Запорізькій області звернулася громадянка 1969 року народження. Жінка, яка приїхала до курортного міста з іншої області, розповіла, що під час відпочинку на пляжі в неї вкрали рюкзак. Крім особистих речей у ньому знаходився мобільний телефон «iPhone5c» вартістю 10000грн. 

Наступного дня за допомогою до поліцейських звернулася місцева мешканка 1967 року народження. В районі автовокзалу двоє підлітків відкрито зірвали в неї з шиї золотий ланцюжок. 

В ході оперативно-розшукових заходів співробітниками кримінальної поліції Бердянського ВП разом з поліцейськими підрозділу особливого призначення «Скіф» були затримані двоє неповнолітніх мешканців міста Запоріжжя. Старшому з них 16 років, меншому - 13. 

Обидва – вихідці з неповних сімей. Користуючись відсутністю контролю з боку батьків, самовільно поїхали до Бердянська, де вирішили «підзаробити» кримінальним шляхом. До речі, з’ясувалося, що згадані злочини – не перші на рахунку підлітків. У рідному місті вони встигли вкрасти акумулятор.
На теперішній час викрадені речі вилучено і найближчим часом буде повернуто власникам. 

Розпочато кримінальні провадження за ознаками ст. 185 (крадіжка) і ст.186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Подальшу долю неповнолітніх правопорушників визначить суд. А поки що вони знаходяться під наглядом в одному з місцевих інтернатних закладів. Щодо горе-батьків за не виконання своїх батьківських обов’язків також буде вжито відповідних заходів.

Всього ж з початку року запорізькими поліцейськими розкрито 242 грабежі та 3828 крадіжок.

Нагадаємо, що у червні бердянськими поліцейськими було встановлено особи підлітків. які підпалили Державний прапор України.

Відділ комунікації поліції Запорізької області




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок