Поліцією відкрито ще кілька кримінальних проваджень стосовно посадових осіб санаторію «Лазурний»

Бердянськ 24
24.07.2017 · 22:27 · переглядів - 1477

У ході перевірки діяльності санаторію, у якому сталося масове погіршення самопочуття дітей, працівниками Головного управління Національної поліції в Запорізькій області виявлено ряд кримінальних правопорушень з боку адміністрації закладу.

Поліцією відкрито ще кілька кримінальних проваджень стосовно посадових осіб санаторію «Лазурний»

Як вже повідомлялося, 20 липня 2017 року до Бердянського відділу Головного управління Національної поліції в Запорізькій області надійшла інформація про те, що в Дитячому закладі санаторного типу «Лазурний» у м. Бердянськ сталося масове отруєння дітей. На місце негайно виїхали слідчо-оперативна група, співробітники ювенальної превенції, керівництво Бердянського відділу поліції. 

Як з’ясувалося, 11 липня до табору заїхало близько 260 дітей із Дніпропетровської області. Через декілька днів з’явилися перші скарги на нудоту та підвищення температури. В період з 16 до 20 липня про погіршення самопочуття повідомило майже тридцять дітей, 22 з яких згодом були поміщені під нагляд лікарів. 

Для перевірки було створено спеціальну комісію, до якої ввійшли правоохоронці та медичні працівники. В ході досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч.1 ст.325 Кримінального кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) були оглянуті харчоблок закладу, медична та адміністративні частини санаторію, вилучена документація. До роботи були залучені спеціалісти Держпродспоживслужби.

У результаті було встановлено, що посадові особи санаторію "Лазурний", прийняли на відпочинок дітей, не усунувши виявлені профільною комісією недоліки, що призвело до їх захворювання. Це дало підстави розпочати кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України (Посадова халатність).

Також було встановлено, що посадовці, надавши недостовірні дані, незаконно заволоділи бюджетними коштами при проведенні закупівель по тендеру на оздоровлення дітей, чим спричинили майнову шкоду, сума якої на теперішній час встановлюється. Розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України (Присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим положенням).
Досудове розслідування триває.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок