Посольство України в США оприлюднило деталі законопроекту щодо посилення санкцій проти РФ

По матеріалам Новое время
26.07.2017 · 10:30 · переглядів - 575

В законопроекті важливе місце відведене підтримці суверенітету і територіальної цілісності України

Посольство України в США оприлюднило деталі законопроекту щодо посилення санкцій проти РФ

Посольство України у США оприлюднило подробиці прийнятого Палатою представників законопроекту щодо посилення санкцій проти Росії, Ірану та КНДР.

У документі важливе місце відведене підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, повідомляє прес-служба посольства України у США.

Законопроектом чітко визначено, що політикою Сполучених Штатів є:

  • підтримка уряду України у відновленні суверенітету та територіальної цілісності;
  • засудження та протидія всім дестабілізуючим зусиллям уряду РФ в Україні;
  • невизнання анексії Криму урядом РФ чи відторгнення будь-якої частини території України з використанням військової сили;
  • надання допомоги з реформування енергетичного сектору України та зменшення залежності від російських енергетичних ресурсів;
  • продовження протидії реалізації проекту Північний потік-2.

Документ також законодавчо закріплює чинні санкції проти Росії; створює механізм обов’язкового погодження з Конгресом США можливого рішення президента США з послаблення санкцій; передбачає можливість запровадження санкцій проти державних підприємств РФ, що здійснюють операції у металургійній та гірничо-видобувній галузях, та на залізничному транспорті; посилює секторальні санкції щодо фінансового сектору РФ та російської енергетики; передбачає запровадження санкцій у зв’язку з діяльністю уряду РФ у напрямку підриву кібернетичної безпеки; по відношенню до осіб, що відповідальні за порушення прав людини на окупованій РФ території, діють в інтересах оборонного та розвідувального секторів уряду РФ, значною мірою сприяли спроможностям РФ з проведення приватизації державних активів, а також по відношенню до іноземних фізичних та юридичних осіб, що сприяли посиленню оборонних спроможностей уряду Сирії.

Законопроектом надається право президенту США у координації з союзниками Сполучених Штатів запровадити санкції проти фізичних та юридичних осіб, що сприяють розвитку та обслуговуванню російських експортних нафто- та газопроводів.

Проект закону передбачає створення Фонду для протидії російському впливу та виділяє до його бюджету 250 мільйонів доларів. на 2018-2019 фінансові роки. На реалізацію ініціатив з підтримки енергетичної безпеки України передбачається виділення 30 мільйонів доларів.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США сьогодні прийняла законопроект про введення нових санкцій проти Росії, Ірану та Північної Кореї.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок