Словацький будівельник сміттєпереробного заводу допомагав держлісгоспам ухилятися від сплати податків

По матеріалам Наші гроші
26.07.2017 · 14:39 · переглядів - 926

Словацька IMOP Corporation s.r.o, яка запропонувала збудувати на території Запорізької області сміттєпереробний завод, має лише 5 тис. євро статутного капіталу та фігурувала у справі з ухилення від сплати податків.

Словацький будівельник сміттєпереробного заводу допомагав держлісгоспам ухилятися від сплати податків

Так, Голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль 24 липня провів зустріч з представниками словацької компанії IMOP Corporation s.r.o., під час якої сторони обговорили питання можливого будівництва сміттєспалювального заводу у Запорізькій області. Вказувалося, що “представники цієї компанії об’єднали пропозиції німецьких, чеських, італійських та інших фірм з переробки сміття, які звели близько 500 сміттєпереробних заводів по всьому світу”. У свою чергу, Бриль переконував, що “зробить все, аби цей проект не залишався планом на папері”.

Однак жодної згадки щодо самостійних чи партнерських проектів IMOP Corporation s.r.o. у відкритих джерелах знайти не вдалося. Натомість, у словацькому бізнес-реєстрі серед видів діяльності компанії вказується лише схожі напрямки: прибирання, підготовчі роботи для будівництва будівель – будь-якої згадки щодо переробки або спалювання сміття там немає. І навіть сферу діяльності “будівництво будівель” додали через кілька місяців після реєстрації у 2016 році. Відпочатку фірма зареєстрували різноманітну консультаційну діяльність, маркетингову, тощо.

При цьому статутний капітал фірми складає 5 тис. євро і фірми зареєструвала збиток у 2016 році у 542 євро.

Власником і директором IMOP Corporation s.r.o виступає Хабара Властіміл.

Особа з таким ім’ям та прізвищем фігурувала у кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків низкою державних лісових підприємств Житомирської області на загальну суму 3,4 млн грн через підконтрольні фірми закордоном. Йшлося про продаж деревини держпідприємствами до країн з пільговим оподаткуванням по заниженій вартості, а вже звідти нові власники реалізовували товар по значно вищим цінам. Так, ДП “Коростенське лісомисливське господарство” в період з 2015 по 2016 роки у бухгалтерському обліку відобразило операції по експорту деревини до підприємства AVERMANT LOGISTICS LLP, IMOP – Habara Vlastimil, EURASIA COMMERCIAL L.P., JIRIS BUSINESS LLP на суму 11,4 млн грн. Вже інше ДП “Попільнянське лісове господарство” відзвітувалося про операції з IMOP – Habara Vlastimil на суму 1,8 млн грн.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок