Проблеми ліфтового господарства знову на порядку денному в мерії

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
01.08.2017 · 11:25 · переглядів - 833

На апаратній нараді при міському голові в.о. директора КП «Міськліфт» Юрій Гринько повідомив, що заборгованість КП «Житлосервіс 2-А» перед підпорядкованим йому підприємством, за обслуговування ліфтів, перевищила 350 тисяч гривень.

Проблеми ліфтового господарства знову на порядку денному в мерії

Нагадаємо, проблеми з обслуговування ліфтів КП «Житлосервіс 2-А» переслідують вже тривалий час. Нещодавно навіть було обмежено роботу підйомників до 23:00. Після втручання керівництва міста, цілодобове функціонування ліфтів в будинках «Житлосервісу 2-А» відновили. Однак навряд чи суть проблеми було вирішено.

На початку грудня минулого року екс-очільник КП «Міськлфіт» акцентував увагу керівництва міста на заборгованості «Житлосервісу 2-А» майже 200-сот тисяч гривень. Тоді міський голова Володимир Чепурний доручив секретарю міської ради Олексію Холоду розібратись з даною проблемою.

З того часу минуло 8 місяців. В КП «Міськліфт» змінили очільника. Але проблема так і залишилась не вирішеною – заборгованість зросла на 150 тисяч і тепер складає 356 тисяч гривень. На апаратній нараді міський голова Володимир Чепурний своїми гострими зауваженнями натякнув на неефективну роботу Юрія Гринько. Схоже, що перекладання відповідальності на попередників чи на підопічних стає визначальною в роботі міського голови при обговоренні гострих соціальних проблем.

Варто наголосити, що комунальне господарство перебуває в безпосередньому підпорядкуванні профільному заступнику та особисто міському голові. Виходячи із заяв чиновників та керівників комунальних підприємств в даній проблемі виокреслився ланцюг взаємопов’язаних факторів. Певні проблеми в роботі КП «Міськліфт» з’являються через заборгованість КП «Житлосервіс 2-А» за обслуговування ліфтів. «Житосервіс 2-А» недоотримує кошти за утримання ліфтів від ОСББ, а ОСББ відмовляються підіймати тарифи. Про це замкнуте коло розповідають чиновники останні пів року. Однак жодних заходів для докорінного вирішення проблеми не вживається, про що свідчить зростання заборгованості одного комунального підприємства перед іншим. В борг продовжують працювати 56 ліфтів «Житлосервісу 2-А».

Щодо справності ліфтів, Юрій Гринько наголосив, що 99,9% ліфтового господарства міста в робочому стані.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок