В реанимации бердянской горбольницы скончался ребенок (обновлено)

Бердянськ 24
03.08.2017 · 09:59 · переглядів - 12390

В бердянской больнице скончалась девочка 2009 г.р., приехавшая на отдых в лагерь

В реанимации бердянской горбольницы скончался ребенок (обновлено)

В социальных сетях появилась информация о смерти девочки 2009 г.р. в одном из детских оздоровительных учреждений Бердянска. Мы обратились за разъяснениями в мэрию и как оказалось, такой трагический случай действительно произошел. Это случилось вчера, 1 августа.

Только как уточнила заместитель городского головы Юлия Дойнова, девочка умерла не в лагере (она не стала говорить названия), а в больнице, куда ее доставила машина скорой помощи. Ребенок иногородний. Причины смерти устанавливает сейчас областная судмедэкспертиза.

Обставини смерті дівчинки встановлюються

У Бердянську в лікарні померла малолітня, яка приїхала на відпочинок до одного з місцевих дитячих таборів. Відкрито кримінальне провадження. Причини та обставини смерті дитини встановлюються.

1 серпня в реанімації померла дівчинка 2009 року народження, яка була доставлена з дитячого табору Бердянська.

Під час перевірки встановлено, що дівчинка напередодні звернулась зі скаргами на погане самопочуття. З 24 до 27 липня вона перебувала на лікуванні в ізоляторі дитячого табору. 27 липня її виписали. 1 серпня дівчинці знову стало погано. Її помістили в ізолятор, а потім викликали швидку.

Дитину доставили у лікарню з діагнозом «інфекційно-токсичний шок». Але врятувати життя неповнолітньої не вдалось. Близько 19:00 вона померла в реанімації. Труп без ознак насильницької смерті направлено на судово-медичну експертизу.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Триває розслідування.

Прокуратурою розпочато досудове розслідування за фактом смерті малолітньої дівчинки, що перебувала в оздоровчому таборі у Бердянську

За фактом можливого неналежного виконанням обов’язків щодо охорони життя та здоров’я малолітньої дівчини, яка 01.08.2017 померла у м. Бердянську, до ЄРДР внесені відомості за ч. 2 ст. 137 КК України (Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей).

Так встановлено, що 01.08.2017 в 21 годину 10 хвилин до Бердянського ВП ГУНП в Запорізькій області за телефоном «102» надійшло повідомлення від медичного працівника дитячого приймального відділення, про те в реанімаційному відділення  КУ «Бердянське територіальне медичне об’єднання» Бердянської міської ради констатована смерть малолітньої дитини 2009 року народження, яка була доставлена до медичного закладу каретою швидкої медичної допомоги з дитячого оздоровчого табору «Факел».

Попередньо встановлено, що в період часу з 24.07.2017 по 28.07.2017 дівчина перебувала в ізоляторі медичної частини табору зі скаргами на біль в горлі, кашель та температуру. 28.07.2017 виписана із ізолятору в зв’язку з покращенням стану здоров’я, а 01.08.2017 знову звернулась до медичної частини табору зі скаргами на болі в животі та загальну слабкість. В зв’язку з подальшим погіршенням стану здоров’я, після 16 години викликана швидка медична допомога та потерпіла доставлена до КУ «Бердянське територіальне  медичне об’єднання» з діагнозом «Сепсис, інфекційно–токсичний шок». Того ж дня, в 19 годин у стаціонарі констатована смерть дитини.

Наразі причини смерті дівчинки встановлюються слідством. Досудове розслідування триває.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок