Депутати розкритикували принцип розподілу бюджетних коштів

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
14.08.2017 · 21:45 · переглядів - 2191

Депутати від центру міста висловили невдоволення пріоритетами розподілу коштів міського бюджету та державних субвенцій

Депутати розкритикували принцип розподілу бюджетних коштів

Віталій Лола (депутат від “Батьківщини”) та Віталій Байдала (“Опозиційний блок”) розкритикували підходи нинішньої команди управлінців мерії по розподіленню коштів міського бюджету та різного роду субвенцій.

Після місцевих виборів 2015-го року в міській раді переважну більшість депутатських мандатів отримали представники політичних сил, підконтрольних місцевому олігарху. З тих пір практично на всіх сесіях міської ради внесені чиновниками мерії проекти рішень отримували майже стовідсоткову підтримку в депутатському корпусі. Інколи депутати, які до VII скликання міськради потрапили не за “квотою” народного депутата, з того чи іншого питання висловлювали своє зауваження, а подекуди й дозволяли собі критикувати управлінців. Однак такі випади траплялись не часто, а в деяких ЗМІ навіть лунали думки про відсутність опозиції в Бердянській міській раді.

На засіданні комісії з питань житлово-комунального господарства, яка відбулась 13-го серпня, в рамках підготовки до чергової сесії, спочатку депутат Віталій Лола, а потім Віталій Байдала піддали жорсткій критиці принцип розподілу бюджетних коштів. У виступах депутатів пролунала теза про нерівномірність розподілу коштів через приналежність до тієї чи іншої політичної сили. Одразу відзначимо, що в перші місяці своєї каденції Володимир Чепурний закликав депутатів забути про свою партійну приналежність і пліч-о-пліч працювати на благо міста.

Зокрема, Віталій Лола наголосив, що разом з представниками управління житлово-комунального господарства неодноразово виїздив на обстеження вулиці Земської та інших ділянок центральної частини міста, на які йому, як депутату, скаржились мешканці мікрорайону. Спеціалісти мерії, включно з екс-заступником мера Станіславом Лимарчуком гарантували, що реконструкція цих об'єктів буде профінансована за підсумками півріччя. Однак, зі здивуванням Віталій Лола переконався, що свою обіцянку чиновники мерії не виконують. Тому депутат закликав можновладців відреагувати на запити депутатів.

Віталій Байдала пішов далі і в своєму спічі не приховував обурення.

Байдала Виталий

- В центрі міста працюють МАФи, розважальні заклади, які завдають чимало незручностей мешканцям мікрорайону. Невже не можна піти на зустріч людям і зробити, щось для них, щоб вони, хоча б в осінньо-зимовий період, відчули на собі піклування влади. Невже не можна бодай частину коштів, які надходять від ярмарку, виділити на вирішення проблем мікрорайону?! Взагалі відчуваєш себе неповноцінним, для чого ми сюди ходимо? В якості меблів?! Давайте грамотно проведемо акт обстеження і займемось благоустроєм. Нам треба вилазити з цього колгоспу, - з такою промовою виступив Віталій Байдала.

Відповідь депутату дала заступник мера Юлія Дойнова, прямо відзначивши, що кошти, які будуть розподілятись на бюджетній сесії, Бердянськ отримав завдяки Олександру Пономарьову.

Дойнова Юлия

- Ці кошти ми отримали завдяки народному депутату Олександру Пономарьову. Ми плануємо їх направити на великі об'єкти, капітальні роботи. Вирішити серйозні проблеми, які не вирішувались десятиліттями. У нас десятиліттями нічого не робилось! - відреагувала Юлія Дойнова.

В підсумку представники влади пообіцяли відреагувати на зауваження депутатів і на подальших сесіях міської ради виділити кошти на розв'язання озвучених проблем.

Одним з головних факторів ефективної роботи влади є сильна опозиція. Моніторинг діяльності чиновників, демонстрація їх помилок, конструктивна критика — запорука успішного розвитку демократичного суспільства. Як розвиватимуться події в Бердянській міській раді VII скликання зможемо побачити на найближчих сесіях міської ради.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок