Мітинг під мерією: громадськість вимагає позбавити Володимира Безверхого звання «Почесного громадянина міста»

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
17.08.2017 · 09:49 · переглядів - 3613

На 17-те серпня в Бердянську запланована сесія міської ради. За півгодини до початку роботи депутатів під стінами виконкому зібрались представники громадських організацій, ветерани АТО та «АЗОВ» з вимогою позбавити депутата Володимира Безверхого звання «Почесний громадянин міста»

Мітинг під мерією: громадськість вимагає позбавити Володимира Безверхого звання «Почесного громадянина міста»

Нагадаємо, звання «Почесний громадянин міста» Володимиру Безверхому присвоїли на позачерговій сесії міської ради.

Громадськість Бердянська на це рішення влади відреагувала шквалом невдоволення.

Основна причина — позиція Володимира Безверхого три роки тому стосовно так званого «референдуму» в Криму. Лідер «Соціалістів» був активним учасником проросійських мітингів в Бердянську. Закликав зрозуміти «вибір» кримчан і натякав на зміну конституційного ладу шляхом федералізації. Ці виступи є у відкритому доступі в інтернеті. Про це мало б бути добре відомо і представникам міської влади.

До мітингарів вийшов міський голова Володимир Чепурний, який пояснив, що рішення про присвоєння звання почесного громадянина було прийнято на основі звернень громадських організацій. Володимир Чепурний підкреслив, що силові структури та правоохоронні органи Бердянська, жодних протиправних дій у виступах Володимира Безверхого не знайшли.

Резолюцію мітингу зачитають на сесії міськради, яка розпочнеться о десятій годині ранку.

Перед початком сесісії міської ради ветеран АТО Віталій Олешко зачитав резолюцію мітингу.

- Вимагаємо від Володиммра Безверхого написати заяву про відмову від звання Почесного громадянина Бердянська. 2. Секретарю міської ради, незалежно від наявності чи відсутності заяви від В. Безверхого, на наступну сесію міської ради винести проект рішення, про відміну рішення про присвоєння В. Безверхому звання почесного громадянина м. Бердянська 3. Правохоронним органам провести всебічну перевірку виступу В. Безверхого в день окупації Криму на Приморській площі в м. Бердянську. Проаналізувпти законність прийнятого рішення сесією міськради про присвоєння В. Безверхому звання Почесного громадянина м. Бердянська.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок