Учні двох шкіл міста розпочнуть заняття з 11 вересня

По матеріалам пресс-службы исполкома
28.08.2017 · 17:23 · переглядів - 4801

У понеділок, 28 серпня, заступник міського голови Юлія Дойнова та заступник начальника відділу освіти Жанна Безродня побували із перевіркою у чотирьох школах міста - №1, 2, 4 та 11. Їх цікавив стан готовності цих закладів до навчального року.

Учні двох шкіл міста розпочнуть заняття з 11 вересня

Нагадаємо у цих школах проводяться ремонтні роботи за кошти уряду Німеччини в рамках проекту „Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішьно-переміщених осіб” (даний проект є однією з ініціатив інфраструктурної програми для України, що виконується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Обсяг робіт, що проводяться у названих закладах, дає зрозуміти, наскільки масштабні перетворення чекають на ці школи. У рамках даного проекту проводиться заміна дерев’яних вікон на металопластикові; встановлення пандусів на кожному вході до школи; часткова заміна фасаду будівлі школи; заміна ламп освітлення; ремонт покрівлі; заміна вхідних дверей; ремонт і заміна санвузлів; встановлення водостоків; ремонт коридорів (пов’язаний із заміною вікон); організація нового гардеробу.

Якщо у ЗОШ №2 та 11 санітарні норми дозволяють розпочати навчання, хоча ремонтні роботи ще тривають, то у ЗОШ №1 та 4 ситуація складніша. Там ще немає мінімальної необхідності кількості санвузлів. За словами будівельників, їм потрібен ще тиждень, щоб закінчити ремонт туалетів.

- І педагоги, і батьки з розумінням ставляться до ситуації, - розповіла заступник міського голови Юлія Дойнова. - Ми були готові до того, що з початком навчального року в цих школах можуть виникнути складнощі. І нарікати на проектантів або на будівельників в даному випадку ми не можемо. Адже згідно з проектами, затвердженими німецькою стороною, ремонтні роботи повинні бути закінчені до 1 грудня. До того ж малоймовірно, що нам в міському бюджеті вдалося б знайти кошти на такі масштабні ремонти відразу в чотирьох навчальних закладах.

Після огляду чотирьох навчальних закладів міська влада разом із відділом освіти та керівництвом шкіл дійшли спільного висновку - учні двох шкіл міста — ЗОШ №1 та №4 — розпочнуть заняття з 11 вересня. 




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок