ICTV продемонстрував коротку версію фільму про Бердянськ

По матеріалам 7 чудес
02.09.2017 · 15:26 · переглядів - 5016

1 вересня, о 8:00 у програмі “Ранок у великому місті” на каналі ICTV показали новий, щойно відзнятий фільм про місто Бердянськ, одного з переможців акції «7 чудес України: історичні міста та містечка».


Крім Азовського моря та рибних делікатесів, виявляється, місто має незвичайну історію, яку ілюструють оригінальні та неповторні пам’ятки архітектури.

Ініціатор акції «7 чудес України» Микола Томенко вважає, що Бердянськ претендує на звання столиці сімейного відпочинку на Азовському морі.

«Ми проводили презентацію у розпал туристичного сезону, оскільки надзвичайно важливо, щоб українці змогли дізнатися про принади цього курортного містечка з цікавою історією, архітектурою, музеями та, найважливіше, з дуже зручною інфраструктурою для відпочинку. Бердянськ – поодиноке місто, де окрім моря та оздоровлення, є дельфінарій, аквапарк, зоопарк та інші об’єкти, орієнтовані на дитячу аудиторію. Тож ми переконані, що сьогодні даний регіон є цілком адекватною альтернативою Криму в плані сімейного відпочинку», — зазначив Микола Томенко.

Заснований Бердянськ в 1827 році. Своєю назвою місто завдячує річці Берда, яка впадає в Азовське море.

Найкраще про історію міста туристам розкажуть професійні екскурсоводи наймолодшого Музею історії міста. Експозиція новоствореного закладу вражає повнотою та різноманіттям історичних періодів і побудована за тематико-хронологічним принципом.

Особливою гордістю є панорама міста 19 ст., яка відображає період розвиток порту та торгових зв’язків. Також в музеї відображений побут містян та елементи улюблених занять жителів – театру та фотографії.

Особливо погляд туриста привертає неймовірної краси будівля Бердянського державного педагогічного університету.

«Як я і обіцяв, за підсумками акції «7 чудес України: історичні міста та містечка», проведеної у 2016 році, ми відзняли 10 нових фільмів. Тепер, разом із попередніми, маємо вже півсотні фільмів про найкрасивіші, найцікавіші та найважливіші куточки нашої країни», — повідомив ініціатор всеукраїнської акції «7 чудес України», засновник Фонду «Рідна країна» Микола ТОМЕНКО.

Нові фільми — про 10 міст-переможців останнього етапу акції: Бердянськ (Запорізька обл.), Білу Церкву (Київська обл.), Галич (Івано-Франківська обл.), Диканьку (Полтавська обл.), Канів (Черкаська обл.), Ніжин (Чернігівська обл.), Хуст (Закарпатська обл.), а також – про Бердичів (Житомирська обл.), Жовкву (Львівська обл.) та Теребовлю (Тернопільська обл.).

«Ці фільми будуть демонструватися за новим принципом: спочатку короткі версії покаже наш традиційний партнер – канал ICTV у програмі «Ранок у великому місті», а потім, після показу усіх 10 коротких фільмів, повні їх версії будуть презентовані і на інших телеканалах», — зазначив М. Томенко.



Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок