До святкування ювілею міста заплановані заходи на будь-який смак

По матеріалам пресс-службы исполкома
06.09.2017 · 08:55 · переглядів - 2957

На апаратній нараді, було обговорено питання підготовки до святкування 190-річчя Бердянська. Передбачається насичена культурна та розважальна програма святкування ювілею, про що детально розповіли представники відповідних.сфер.

До святкування ювілею міста заплановані заходи на будь-який смак

За словами начальника міського відділу культури Миколи Шостака, передбачається, що низка культурних святкових заходів розтягнеться на 4 дні: з 14 по 17 вересня.

З нагоди 190-річчя міста відбудеться святкова зустріч ветеранів Другої Світової війни з учнівською молоддю „З болем у серці пам’ятаємо” (14 вересня, 13:00, музей „Подвиг”). Цього ж дня бердянці зможуть відвідати поетичний фестиваль „Про рідне місто з любовю” (14:00, ЦКіД „Софіт”), а трохи пізніше ще одну творчу акцію для людей похилого віку „Бердянск — ты город мой родной” (18:00, сквер ім. О.С.Пушкіна).

Окремою подією 14 вересня стане презентація краєзнавчого альманаху „190 фактів про Бердянськ” та 4-го тому енциклопедії Бердянська „Ежегодник 2017” (15:00, каб.№70).

Заходи, що відбуватимуться наступного дня – 15 вересня – матимуть характер шанування пам’яті видатних бердянців, визволителів міста у часи Другої Світової війни та ветеранів. Нижче наводимо їхній орієнтовний перелік:

  • Покладання квітів до Пам’ятних дошок Почесним громадянам Бердянська Степанянцу С.А. та Добросердовій А.К.

  • Відвідування керівництвом міста і міської ради ветеранів шпитального відділення міськлікарні і пансіонату ветеранів.

  • Покладання квітів до могил Почесних громадян міста, учасників визволення Бердянська від нацистських загарбників, загиблих учасників АТО.

  • Відвідування керівництвом виконкому і міської ради ветеранів вдовиць визволителів міста, родин загиблих учасників АТО.

  • Покладання квітів до Пам’ятних дощок Почесним громадянам Бердянська Федорову, Верещагіну, Губа нову, Сухареву, Корсуну, Горшкову

  • Покладання квітів і вінків громадськістю міста до могили морякам-десантникам. Почесна вахта пам’яті

  • Концерт ансамблю „Ветеран”

Напередодні Дня народження міста – 16 вересня – заходи будуть більш різнопланові. Зокрема, творчі мешканці та гості міста можуть завітати на фестиваль талантів „Мозаїка сонячних сердець” (10:00, ЦКіД „Софіт”). Побачити промислові цікавинки можна буде на промисловій виставці-ярмарку, у міському Палаці культури (час урочистого відкриття – 10:00). Цього дня також Бердянський морський торговельний порт запрошує усіх бажаючих на День відкритих дверей. Також 16 вересня відбудеться покладання квітів на місці загибелі морського десанту в Бердянській затоці.

Додамо, що у кожному мікрорайоні міста 12, 15 та 16 вересня пройдуть спортивні свята та тематичні концерти з нагоди ювілею.

Звісно ж, найбільше цікавинок чекають на бердянців та гостей саме у День міста — 17 вересня. Розпочнуться вони з урочистого відкриття свята — Парадом мікрорайонів та флешмобом студентів БДПУ (9:00 – 11:00, площа Єдності).

Молоді також будуть цікаві спортивні заходи, заплановані на цей день. За словами начальника відділу сім’ї, молоді та спорту Вадима Шумілова, цього дня таких заходів буде декілька: шахово-шашковий фестиваль (9:00, Приморська площа), турнір зі стритболу (9:00, стадіон „Торпедо”), турнір з вуличного футболу серед шкільних команд міста (9:00, гімназія „Надія”).

За традицією, на день міста відбудеться і декілька виставок:

  • виставка військової техніки (8:00 – 15:00, біля парку ім. П.П.Шмідта);

  • виставка досягнень Бердянського міського клубу садівників-городників ім. Я.Левіна (9:00 – 12:00. парк ім. П.П.Шмідта);

  • міжрегіональна виставка собак усіх порід. (11:00, стадіон „Торпедо”).

Також, як і завжди на такі масштабні свята, музеї міста цього дня радо вітатимуть усіх бажаючих (відвідування безкоштовне).

В цей день одразу три захоплюючі фестивалі чекатимуть на бердянців:

  • фестиваль Бердянського району „Медовий вернісаж”, святковий концерт (9:00 – 12:00, парк ім. П.П.Шмідта);

  • фестиваль національних меншин „Джерела рідного краю” (10:00, площа Єдності);

  • фестиваль болгарської культури „Ізвор” (11:30, площа Єдності).

Святковий настрій створюватиме декілька концертних програм:

  • виступ військового оркестру в/ч 3033 Національної гвардії України, духового оркестру, вокально-інструментального ансамблю в/ч 3029 (12:00, парк ім. П.П.Шмідта);

  • концертно-ігрова програма та тематична виставка „Зоряні вітання рідному місту!” (16:00, КДЮТ „Зоряний);

  • міський урочистий концерт, присвячений 190-річному ювілею міста та 74-й річниці визволення Бердянська від нацистських загарбників (17:00, міський Палац культури).

Ну, а фінальним акордом свята стане організований КП „Аншлаг” святковий концерт „Зірки — Бердянську!” на Приморській площі. Привітає з днем народження міста рок-група «Ляпіс-98», а ведучими цього святкового заходу будуть відомі українські артисти — народна артистка України Ольга Сумська та заслужений артист України Віталій Борисюк.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок