Як в Бердянську просуваються ремонти на 41.7 млн. грн.

По матеріалам пресс-службы исполкома
12.09.2017 · 16:38 · переглядів - 2413

На двох об’єктах, реконструкція яких фінансується за кошти Європейського Союзу, повним ходом ідуть ремонтні роботи

Як в Бердянську просуваються ремонти на 41.7 млн. грн.

Нагадаємо, у Бердянську в рамках грантової програми Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» реалізується проект «Створення комплексної системи надання допомоги вимушеним переселенцям із зони АТО та громаді м. Бердянськ». Даний проект – єдиний в Запорізькій області. Його загальна вартість 1 337 535 євро, з яких ЄС фінансує 89,70% (1 199 740 євро), а виконавчий комітет Бердянської міської ради – 10,3%.

У рамках проекту запланована реконструкція двох об'єктів: будівлі по вул. Європейська (Кірова) 68-А, в якій передбачається створення дошкільного навчального закладу і центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. А також буде проведено ремонт будівлі по вул. Земська (Червона) 38, в якій відкриється Інтегрований центр підтримки та Територіальний центр соціального обслуговування людей похилого віку, де будуть надаватися державні соціальні послуги переселенцям і місцевим жителям. На цих двох об’єктах сьогодні і побувала заступник міського голови Юлія Дойнова разом із фінансовим адміністратором проекту Андрієм Андрієнко, технічним інженером проекту Олександром Грачовим, проектним менеджером Євгенією Солонською-Ситник та представниками технічного та авторського нагляду.

У рамках реконструкції будівлі по вул. Земській, 38 передбачено заміну старих вікон та дверей на нові металопластикові зі склопакетом, виконання внутрішніх оздоблювальних робіт, ремонт фасадів та цоколю, заміна покриття та утеплення покрівлі, реконструкція системи опалення, вентиляції та кондиціювання приміщень будівлі, улаштування внутрішніх та зовнішніх мереж водопостачання та каналізації тощо.

У майбутньому Інтегрованому центрі підтримки та Територіальному центрі соціального обслуговування людей похилого віку вже фактично завершено прокладання мереж елеткропостачання, теплопостачання, опалення та кондиціювання, відзначив технічний інженер проекту Олександр Грачов. Завершено ремонт покрівлі, встановлено сонячні колектори, які забезпечуватимуть будівлю гарячою водою цілий рік. Будуть також встановлені мультиспліти, завдяки яким буде вирішено питання кондиціювання у всіх робочих приміщеннях, при чому жоден зовнішній блок не буде виведено на фасадну сторону. Зараз повним ходом ідуть внутрішні роботи, по завершенні яких бригада переходить на ремонт фасаду.

За словами Олександра Грачова усі роботи ідуть згідно зі встановленими строками. Ніяких зауважень ні у авторського, ні у технічного нагляду немає. По завершенню строку реалізації проекту буде здійснено фінальний аудит. Перевірятиме аудиторська компанія, яка передбачена грантовим контрактом, а також буде зовнішній аудит, який наймає безпосередньо Європейський Союз.

Значно більший обсяг робіт на об’єкті по вул. Європейська, 68-А, де планується створення дитячого садку та центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Тут, можна сказати, іде практично нове будівництво.

“Дитсадок був, але він збудований за радянськими нормами. Тож прийшлося розгромити усі перегородки і за новими нормами робити по новому, - відзначив представник підрядної організації. - Частина будівлі вже готова під оздоблювальні роботи. На наступному тижні почнуть встановлювати вікна. Між корпусами будується прохід із ліфтом”.

Оглянувши хід робіт на об’єкті, заступник міського голови Юлія Дойнова поділилася своїми враженнями:

Дойнова Юлия

“Ми оглянули майбутні дві групи, як все буде розташовано. У принципі перспектива є, її вже видно. Залишилося трохи потерпіти і ми побачимо оновлений дитячий садок із центром реабілітації для дітей-інвалідів. Сподіваємося до Нового року отримаємо новий соціальний об’єкт у нашому місті. Ми зробимо все можливе, щоб це був найкращий дитячий садок із центром реабілітації дітей-інвалідів”.

Юлія Вікторівна також відзначила, що із відкриттям нового дитячого садочка, будуть організовані додаткові місця. Зараз розробляється механізм щодо організації електронної черги. Можливо будуть розсортовані діти з електронної черги до інших дитячих садків. Цим питанням займатиметься робоча група. 




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок