22 вересня - Всесвітній День без автомобіля

Бердянськ 24
21.09.2017 · 08:56 · переглядів - 1014

22 вересня у більшості країн світу відзначається Всесвітній День без автомобіля (World Carfree Day). Цього дня автомобілістам і мотоциклістам пропонується хоча б на добу відмовитися від використання приватного транспортного засобу на користь громадського транспорту, їзди на велосипеді або ходити пішки.

22 вересня - Всесвітній День без автомобіля

З того часу, як перший автомобіль виїхав на вулицю в 1886 році, стосунки між ним та людиною є неоднозначними. Сьогодні дорогами по всій земній кулі рухається понад мільярд автотранспортних засобів, і здається, що людство вже не може уникнути забруднення, шуму та небезпеки, до яких вони призводять.

Засилля автотранспорту характерне не тільки для мегаполісів, а й для маленьким міст. Чимало людей в автомобільних пробках проводять більшу частину свого часу. У результаті те, що повинно допомагати жити, насправді – заважає. Більш того, автомобілі вбивають біосферу планети, частиною якої є сама людина. За статистикою один автомобіль за період свого існування опосередковано вбиває 3 тисячі людей. Щоразу, заводячи двигун машини, ми прискорюємо зміни клімату, адже СО2 переважає серед інших парникових газів, що посилюють здатність атмосфери утримувати тепло. Наслідки глобальної зміни клімату добре помітні вже зараз: тануть льодовики, піднімається рівень Світового океану, гинуть коралові рифи, океанські течії змінюють свій напрямок. За браком інформації далеко не всі усвідомлюють взаємозв’язок і не готові поступитися власним комфортом заради покращення ситуації на планеті.

Саме тому було вигадано Всесвітній День без автомобіля, який закликає людину замислитися над цією статистикою і припинити використовувати досягнення автомобільної індустрії без обмежень, хоча б на один день. Окрім того, є безліч прекрасних і перспективних альтернатив двигуну внутрішнього згоряння. Це не тільки нові технології, які приходять на зміну бензиновим і дизельним двигунам, але і добре забуті старі – велосипеди і піші прогулянки. Дотримання практик розумної мобільності, комбінування способів пересування може мати позитивний вплив на ваше життя та здоров’я, на майбутнє вашого міста і суспільство в цілому!

Тому, шановні мешканці та гості міста, виконавчий комітет Бердянської міської ради закликає вас також долучитися до участі в цьому Всесвітньому заході і 22 вересня залишити своє авто вдома та хоча б на один день пересісти на повністю екологічний транспорт або просто прогулятися пішки.

Інформація від управління житлово-комунального господарства




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок