За участі консула Греції в Бердянську відкрили пам’ятну дошку консульству

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.09.2017 · 12:39 · переглядів - 1247

На перехресті вулиці Університетської та проспекту Праці на будівлі, в якій раніше знаходилось консульство Греції, відкрили пам’ятну дошку.

За участі консула Греції в Бердянську відкрили пам’ятну дошку консульству

З такою ініціативою виступило грецьке товариство Бердянська «Еллада». Відповідний проект став переможцем конкурсу «Громадський бюджет». 

Участь в урочистій церемонії відкриття пам’ятної дошки взяла Генеральний консул Греції в Маріуполі Елені Георгопулу.

Для мене, як гречанки, подвійна гордість бути сьогодні тут. Україна і Греція пройшли великий шлях до незалежності і той факт, що з ХІХ століття налагоджено дипломатичні зв’язки, демонструє наскільки сильні взаємостосунки між нашими країнами. Відкриття цієї дошки дає привід пригадати історію і проводити подальші дослідження. Дякую всім, хто причетний до відкриття в Бердянську пам’ятної дошки Грецькому консульству, - з такою промовою виступила Елені Георгопулу.

Міський голова Володимир Чепурний, який також був присутній на церемонії, відзначив, що грецьке товариство було єдиним з національних товариств міста, яке подало власний проект для участі в «Громадському бюджеті» і отримало підтримку городян, завдяки чому запропонована ініціатива стала однією з переможців.

На урочисту церемонію відкриття пам’ятної дошки також завітали голови інших національно-культурних товариств, історики, члени грецького товариства та пересічні бердянці.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок