Громадський бюджет 2018: 20 проектів допустили до участі в голосуванні

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.09.2017 · 19:14 · переглядів - 1056

На розгляд другого засідання конкурсної комісії з відбору проектів до Громадського бюджету було винесено 18 ініціатив бердянців та три проекти, які перенесли з попереднього засідання. В підсумку 20 проектів сьогодні члени комісії винесли на голосування.

Громадський бюджет 2018: 20 проектів допустили до участі в голосуванні

Єдиний проект, який відправили на доопрацювання «Мікрорайон Ліски — музей під відкритим небом». Автор пропонує запровадити ряд заходів, які б чітко демонстрували мешканцям і гостям міста, що Бердянщина — козацький край. Автор передбачив одразу 6 різнонаправлених проектів для досягнення поставленої мети. Серед них благоустрій парку «Молодіжний», монтування сценічного майданчику та проведення різноманітних фестивалів в козацькому дусі, реконструкція пам'яток історії, обладнання вказівників та інформаційних табличок про цікаві історичні місця. Загальна вартість — 500 тисяч гривень. Відділ культури дав негативний висновок проекту, через його об'ємність. Заступник міського голови Ірина Плющій рекомендувала автору доопрацювати свій проект і разом з відділом культури на наступне засідання винести остаточний варіант, який реально буде реалізувати в рамках Громадського бюджету.

Ще одну оригінальну ідею запропонував бердянський журналіст Микола Тішаков — «Створення школи фехтування на базі ЦДЮТ» - пропонується придбати 40 комплектів обмундирування. Загальна вартість — 441 тисяча гривень. За словами автора вже є навіть меценати, які готові вкласти кошти в реконструкцію зали ЦДЮТ. Крім того, Федерація фехтування України також висловила готовність надати допомогу в розвитку секції. Директор ЦДЮТ Олег Балабан наголосив, що на базі ЦДЮТ неможливо створювати такий гурток, адже відсутня зала для тренувань. В результаті члени комісії проект допустили до голосування і домовились пізніше визначитись з базою для секції.

Директор ЦДЮТ Олег Балабан вніс свій проект для участі в Громадському бюджеті - створення гуртка робототехніки. За слова автора харківська фірма готова поставити в Бердянськ повний набір техніки. Загальна вартість — 499 тисяч гривень. Цей проект також допустили до голосування.

Інші проекти стосувались закупівлі обладнання, ремонту приміщень в дитячих садочках та школах.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок