БДПУ відзначив 85-річний ювілей

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
29.09.2017 · 20:47 · переглядів - 3003

Привітання із закордону, Міністерства освіти, Верховної ради, народних депутатів, академіків та інших поважних гостей лунали в міському палаці культури ім Т. Г. Шевченко, де відбувся святковий концерт з нагоди 85-річчя Бердянського державного педагогічного університету.

БДПУ відзначив 85-річний ювілей

Бердянський державний педагогічний університет — науково-освітній, культурний осередок Бердянська та регіону. Внесок в розвиток вітчизняної освіти бердянського вишу високо цінують керівництво профільного Міністерства, депутати різних рівнів колеги з інших ВУЗів. Більше 2,5 годин студенти та викладачі БДПУ приймали вітання з нагоди 85-річчя ювілею.

Університет сьогодні — це 5 тисяч студентів, 30 докторів наук, 190 кандидатів наук. Ми відкрили центр іноземних мов, виграли грант і облаштовуємо телестудію, оновлюємо фасади. Наші професори Ігор Лиман та Вікторія Константінова детально описали історію становлення і розвитку нашого університету. БДПУ є і буде флагманом освіти та науки Бердянська та регіону! Зі святом! - привітав колег та студентів ректор БДПУ Ігор Богданов.

Народні депутати України Олександр Пономарьов та Сергій Валентиров також привітали бердянський ВУЗ із Днем народження. Грамотами Верховної Ради України нардепи нагородили доктора педагогічних наук, професора, ректора БДПУ Ігоря Богданова, кандидата педагогічних наук Ірину Улюкаєву. Грамотами Кабміну відзначено першого проректора БДПУ Ольгу Гуренко та доктора філологічних наук Ольгу Харлан.

З нагоди ювілею до БДПУ надійшли вітальні листівки від міністра освіти Лілії Гриневич, від комітету Верховної ради з питань науки та освіти, лист від Національної академії педагогічних наук України, Національного університету ім. Драгоманова. Від імені ради ректорів Запорізького ВУЗівського центру колектив БДПУ приїхав привітати ректор ЗНТУ Сергій Бєліков. Особисто привітав зі святом і представник міжнародного партнера нашого вишу в Мексиці університету з Пуебло – Хосе Кортес. Почесними академічними відзнаками, званнями заслужений працівник освіти України та грамотами відзначено науковців БДПУ.

Орденом за заслуги перед Запорізьким краєм нагороджено доктора історичних наук, професора, куратора міжнародних зв’язків БДПУ Ігоря Лимана. Грамотами Запорізької обласної державної адміністрації відзначено доктора історичних наук, професора, директора НДІ Історичної урбаністики Вікторію Константінова та кандидата технічних наук Олександра Сосницького. Почесні відзнаки ЗОДА вручив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, який також привітав колектив БДПУ зі святом.

Привітати з ювілеєм БДПУ приїхали помічник народного депутата, заступника голови фракції «Батьківщина» в Парламенті Івана Кириленко Валерія Матвієнко та депутат Запорізької обласної ради Микола Ільїн. Почесні гості презентували спеціально виготовлений до ювілею торт у вигляді книги та сувенірні наручні годинники. 

Вихованці БДПУ та Центру дитячо-юнацької творчості підготували яскравий концерт. В своїх виступах колективи відтворили історію становлення і розвитку Бердянського університету. Особливу увагу організатори свята відвели подіям на сході України. При БДПУ з першого року війни функціонує волонтерська група «Наші Атланти», яка майже щотижня, з моменту свого створення відвідує українських бійців на передовій.

Висока оцінка з боку колег з різних ВУЗів України та світу, привітання від високопосадовців, любов і повага випускників до своїх викладачів та наукових керівників, славетна історія БДПУ – все це знайшло відображення на концерті з нагоди 85-річного ювілею Бердянського державного педагогічного університету.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок