Битва за 5 мільйонів. Чи зможе краща пропозиція обійти фірму з орбіти нардепа?

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
02.10.2017 · 11:53 · переглядів - 3270

Бердянська мерія відхилила найвигіднішу пропозицію по тендеру на 5 мільйонів. Наступний претендент - фірма з оточення Пономарьова

Битва за 5 мільйонів. Чи зможе краща пропозиція обійти фірму з орбіти нардепа?
Фото Александра Боевого

Як ми зазначали в наших попередніх матеріалах управління ЖКХ оголосило конкурс на реконструкцію берегоукріплюючих споруд по вул. Підгірній, що на Лісках. Найвигіднішу пропозицію бердянська мерія відхилала, наступним претендентом на освоєння 5 мільйонів гривень виступає фірма «Бердянськбудтрест», яка входить в сферу бізнес-інтересів народного депутата України Олександра Пономарьова.

25 вересня відбувся аукціон по визначенню переможця по реконструкції берегоукріплюючих споруд (дамби) по вул. Підгірній м. Бердянськ Запорізької області. Сума бюджетних асигнувань - 5 546 332 грн. Надійшло 4 пропозиції. Найвигідніша пропозиція від фірми ТОВ “Інвестпром Компані”, яка запропонувала свої послуги на 800 грн. дешевше, ніж «Бердянськбудтрест».

Тендер

29 вересня відбувся розгляд тендерних пропозицій. За результатом розгляду тендерний комітет визначив, що пропозиція ТОВ «Інвестпром Компані» не відповідає умовам тендерної закупівлі.

протокол

ТОВ «Інвестпром Компані» рішення про відхилення її пропозиції оскаржило. Учасник повторно звернувся до замовника з вимогою надати додаткову інформацію стосовно причини невідповідності його пропозиції умовам тендерної документації. В своєму зверненні ТОВ «Інвестпром» наполягає, що їх тендерна заявка повністю відповідає вимогам законодавства і заявляє, що відхилення було незаконним.

«З приводу вказаних підстав повідомимо наступне.

Відповідно до абзаців два та три частини 3 статті 22 Закону Тендерна документація може містити опис та приклади формальних (несуттєвих) помилок, допущення яких учасниками не призведе до відхилення їх пропозицій. Формальними (несуттєвими) вважаються помилки, що пов’язані з оформленням тендерної пропозиції та не впливають на зміст пропозиції, а саме - технічні помилки та описки.

При цьому, в пункті 1 розділу ІІІ тендерної документації Управління, Замовником наведені приклади формальних (несуттєвих) помилок та які не впливають на зміст пропозиції, зокрема:

  1. орфографічні помилки та механічні описки в словах чи словосполученнях, що зазначені в документах, які підготовлені безпосередньо Учасником та надані у складі тендерної пропозиції;
  2. зазначення неправильної назви документа, що підготовлений безпосередньо учасником, у разі якщо зміст такого документу повністю відповідає вимогам тендерної документації;
  3. зазначення неповного переліку інформації в певному документі, у разі якщо така інформація повністю відображена в іншому документі, що наданий у складі тендерної пропозиції Учасника.

З урахуванням вимог частини 3 статті 22 Закону та наведених в підпунктах 1-3 пункту 1 розділу ІІІ тендерної документації прикладів формальних (несуттєвих) помилок повідомляємо, що вказані підстави відхилення є таким що вважаються формальними (несуттєвими).

А зазначення в документах – «ТОВ «Промінвест Компані» замість «ТОВ «Інвестпром Компані» є орфографічною помилкою.

При цьому, зазначення в документах – «ТОВ «Промінвест Компані» замість «ТОВ «Інвестпром Компані» жодним чином не впливає на зміст тендерної пропозиції ТОВ «ІНВЕСТПРОМ КОМПАНІ» яка подана під час участі у процедурі закупівлі робіт по об’єкту «Реконструкція берегоукріплюючих споруд (дамби) по вул. Підгірній м. Бердянськ Запорізької області».

Разом з тим, в другій підставі відхилення, зокрема, в останньому реченні зазначено: «…ставить під сумнів дійсність цього договору».

З цього приводу слід зазначити, що тендерний комітет з урахуванням статті 11 Закону діє на засадах колегіальності та неупередженості, а також при прийнятті будь-якого рішення керується виключно Законом та іншими нормативно-правовими актами які регулюють цю сферу.
Ба більше, поняття «сумніви» не врегульовані Законом. То, як би, кожен член тендерного комітету, будь-якого Замовника, сумнівався в тому чи іншому документі або в непевності щодо його вірогідності, публічні (державні) закупівлі України втратили б добросовісну конкурентоспроможність та об’єктивну оцінку тендерних пропозицій.

Щодо третьої підстави.

Замовником зазначено:

  • «відсутній документ, що підтверджує повноваження посадової особи або представника учасника процедури закупівлі щодо підпису документів тендерної пропозиції та договору про закупівлю».

З приводу вказаної підстави повідомимо наступне.

Відповідно до підпункту 6 пункту 1 розділу ІІІ тендерної документації Управління встановлено, що учасник повинен завантажити скановані копії документів, що підтверджують повноваження посадової особи учасника або представника учасника процедури закупівлі щодо підпису документів тендерної пропозиції та договору про закупівлю (повноваження щодо підпису документів тендерної пропозиції Учасника процедури підтверджується одним з наступних документів: випискою з протоколу Засновників, наказом про призначення, довіреністю, дорученням або іншим документом, що підтверджує повноваження посадової особи учасника на підписання документів).

На виконання зазначеної вимоги Замовника учасником - ТОВ «ІНВЕСТПРОМ КОМПАНІ» у складі власної тендерної пропозиції надано один із таких документів, а саме: виписка з протоколу Засновників.

Вказаний документ міститься у файлі – «И.П.pdf» який завантажений 24 вересня 2017 в 11:05. В якому, на сторінках 4-8 вказаного pdf-файлу, міститься Протокол №11/04/2017 Загальних Зборів Учасників ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІНВЕСТПРОМ КОМПАНІ».
Де, у вказаному протоколі, зокрема у пункті 11, наявна інформація про призначення директора ТОВ «ІНВЕСТПРОМ КОМПАНІ» Могилевця Олексія Євгенійовича з 12 квітня 2017 року.

Таким чином, ТОВ «ІНВЕСТПРОМ КОМПАНІ» вимагає:

  • на підставі частини 3 статті 30 Закону надати додаткову інформацію стосовно причини невідповідності його пропозиції умовам тендерної документації, зокрема, технічній специфікації та/або його невідповідності кваліфікаційним критеріям;
  • скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції ТОВ «ІНВЕСТПРОМ КОМПАНІ»;
  • визначити ТОВ «ІНВЕСТПРОМ КОМПАНІ» переможцем процедури закупівлі робіт по об’єкту «Реконструкція берегоукріплюючих споруд (дамби) по вул.

Підгірній м. Бердянськ Запорізької області», ідентифікатор закупівлі - UA-2017-09-08-001070-a та оприлюднити повідомлення про намір укласти договір.

Додатково повідомляємо, що у разі не скасування рішення про відхилення тендерної пропозиції ТОВ «ІНВЕСТПРОМ КОМПАНІ» ми будемо змушені звернутись до органу державного фінансового контролю та правоохоронних органів для відповідного реагування.

Прошу не сприймати тендерним комітетом Замовника інформацію викладену в останньому абзаці, як тиск чи залякування. ТОВ «ІНВЕСТПРОМ КОМПАНІ» керуються виключно Конституцією та Законами України. »

Мерія Бердянська має 5 днів на відповідь по повторному зверненню ТОВ “Інвестпром Компані”.

Варто відзначити, що аналогічна ситуація склалась і за двома іншими тендерами. Капітальний ремонт віконних та дверних прорізів гімназії №3 по вул. Потійська, 13. Очікувана вартість 5 059 648 грн. Заявки подали дві фірми. Найвигідніша пропозиція від ПП “Екіпаж”, яка запропонувала свої послуги на 23 252 дешевше ніж “Бердянськбудтрест”.

тендер

Капітальний ремонт віконних та дверних прорізів гімназії №2 по вул. Волонтерів, 61. Вартість - 1 909 208 грн. На цьому тендері ПП “Екіпаж” також зробило пропозицію вигіднішу, ніж “Бердянськбудтрест”. Вартість робіт на 2 113 грн дешевше.

Тендер

На чию користь завершаться тендери по берегоукріпленню на Лісках, з капітального ремонту віконних та дверних прорізів гімназії №3 та капітального ремонту віконних та дверних прорізів гімназії №2 повідомимо читачів після остаточного рішення мерії.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок