Бердянців запрошують на курси української мови

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
12.10.2017 · 08:29 · переглядів - 1352

Громадські організації «Рух української мови» та «Українська громада» запрошують мешканців та гостей міста на безкоштовні курси української мови

Бердянців запрошують на курси української мови

Один з організаторів акції Ольга Войнікова розповіла нашій редакції на якому етапі наразі перебуває підготовка до відкриття курсів української мови і, які проблеми доводиться вирішувати активістам.

Основна проблема – це пошук вчителів-волонтерів. Враховуючи, що в нас немає можливості оплачувати послуги педагогів, ми розраховуємо на волонтерів. Готовність співпрацювати з нами висловили чотири вчителі української мови. Є надія, що до проекту долучаться і студенти-магістранти філологічного факультету БДПУ. Готовність займатись на курсах вже висловили 25 чоловік, - розповіла Ольга Войнікова.

Місцем проведення курсів обрано філію центральної бібліотеки по вулиці Волонтерів. Ініціатори акції розраховують на активність бердянських педагогів, які погодяться, хоча б раз на тиждень, викладати українську мову на курсах.

Варто відзначити, що в квітні поточного року на сесії міської ради затвердили «Програму розвитку та функціонування української мови в м. Бердянськ на 2017-2020 роки». Затвердженню Програми передували круглі столи з громадськістю, ініціативні групи вносили свої пропозиції, а головне наголошувалось, що ця Програма не стане черговим підсуконним документом.

На інформаційному дні в мерії ми запропонували профільному заступнику Юлії Дойновій підготувати звіт про стан реалізації Програми та поцікавились про запровадження двох пунктів – інвентаризацію назв провулків, магазинів торговельних центрів та вживання української мови на зовнішніх рекламних носіях. Саме ці два питання в останні два роки викликали резонанс в суспільстві, тому для прикладу ми і обрали їх для отримання інформації. Однак, конкретної відповіді на конкретне запитання ми не отримали. Це наводить на думку, що Програма, принаймні станом на сьогодні, належним чином не працює.

Представники міської влади пообіцяли 8 листопада провести круглий стіл, на якому відзвітувати про стан реалізації Програми.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок