Громадський бюджет 2018: які проекти пройшли відбір і допущені до голосування

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.10.2017 · 11:56 · переглядів - 1920

23-го жовтня стартує голосування за громадські проекти. На розсуд бердянців допущено 40 проектів з освіти, медицини, культури, туризму, благоустрою та ін. Пропонуємо читачам детальніше ознайомитись із цьогорічними ініціативами містян.

Громадський бюджет 2018: які проекти пройшли відбір і допущені до голосування

Облаштування паркової зони на перехресті вулиць Університетської та Портової

Невеликий за площею 0,002 га безіменний сквер, що знаходиться в центрі міста на перехресті вулиці Університетської та вулиці Портової в неприглядному стані останні роки. Пропонується навести в ньому порядок, облагородити територію, провести поточний ремонт доріжок, встановити урни та лавочки, висадити зелені насадження, провести заміну плит перекриття ливнестоків. 

Казковий куточок - здійснення бажань

Пропонується на Азовському проспекті поблизу ЗОШ №2 встановити скульптурний комплекс із бронзи та металу у вигляді "Кований дуб, під дубом розміщена кована лавка, на лавці сидить кіт "учений".

Енциклопедія Бердянська. Том 5. Щорічник-2018. Місто в подіях, пам'ятках, особистостях

Збір інформації про невідомі факти, події, особистості в історії Бердянська; про головні події 2017-2018 рр.; узагальнення і систематизація зібраного матеріалу. Видання вирішить проблему "білих плям" в історії Бердянська.

Модернізація холу дитячої поліклініки

Створення комфортної та водночас розвиваючої зони очікування для дітей та їх батьків у холі дитячої поліклініки допоможе з користю провести час очікування та зменшити психологічну напругу дітей перед відвідуванням лікаря.

Комфортна зона очікування для відвідувачів управління праці та соціального захисту населення

Проект спрямовано на облаштування комфортної зони очікування на 1 поверсі управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Бердянської міської ради для мешканців міста та дитячого куточку для дітей.

Книга казок

Мала художня архітектурна форма у вигляді великої книги казок О.С. Пушкіна, на яких зросло не одне покоління мешканців нашого чудового та багатонаціонального міста, стане чудовим місцем для відпочинку мешканців та гостей, оригінальною фотозоною, та популяризуватиме Бердянськ далеко за межами Запорізької області. Місце реалізації: пр. Азовський поблизу ЗОШ №2.

Забезпечення якісними соціальними послугами пенсіонерів та громадян з інвалідністю

Відділення денного перебування КУ "Терцентр" БМР має досвід у сфері надання соціальних послуг. На його базі організовано заняття з фізичної культури, навчання комп’ютерній грамотності, постійно організовуються культурно-масові заходи, виставки, зустрічі та таке інше. Застаріла матеріально-технічна база не дозволяє організовувати надання якісних соціальних послуг на належному рівні.

Ми - гостинні, працьовиті, врожаї у нас багаті

В мікрорайоні Колонія запланована реконструкція алеї Франка. Гарно буде виглядати на оновленій алеї архітектурна споруда - символ району. Він об’єднує в собі частку того, чим славиться наш район. Це яскрава його частка, знайома кожному мешканцю. Він може стати родзинкою нашого району, прикрасить оновлену алею, дасть можливість сфотографуватися на пам’ять біля нього і мешканцям, і відпочиваючим.

Створення сучасного медичного тренінгового центру

Сучасна медицина потребує постійного удосконалення. Сучасні технології навчання медичного персоналу зробили далеко крок уперед. Існують реалістичні манекени з відпрацювання практичних навичок. З розвитком Інтернет-комунікацій відкрилася унікальна можливість дистанційного навчання персоналу та консультування пацієнтів. З'явився окремий напрям - телемедицина.

Клуб "Маяк" - культурний осередок Слобідки

Сутність проекту пролягає в поліпшенні умов перебування у приміщенні клубу "Маяк", зокрема установці обладнання, яке забезпечить контроль температурного режиму (система кондиціонування).

Спортивно-виховний комплекс під відкритим небом

У мікрорайоні АЗМОЛ у минулі роки був майданчик для занять городошним спортом. Зараз це місце пустує, але поруч є маленьке футбольне поле. Проект передбачає облаштування поля для волейболу та баскетболу в одне кільце, турніків, рукоходів, вуличних тренажерів. Для наймолодших мешканців мікрорайону АЗМОЛ розміщення дитячого майданчику: пісочниці, гірки, лавочок, навісів.

Наведемо лад у мікрорайоні

Ми кожен день проходимо повз обклеєних різними об’явами дерев, автобусних зупинок, електричних стовпів, стін будинків тощо. Це дуже неприємне явище. Дуже хочеться зробити наше місто чистим і охайним. Для цього пропоную почати з нашого мікрорайону. Встановити на автобусних зупинках стенди для оголошень. Порушників буде легко знайти та оштрафувати. І порядок наведемо, і бюджет поповнимо.

Золота рибка

Казка про "золоту" рибку живе до цього часу та залишається актуальною. Дана композиція буде чудовим доповненням до оригінального ансамблю "Книга казок" та стане ще одним талісманом міста на згадку відпочиваючим та гостям Бердянська. Місце реалізації: пр. Азовський поблизу фонтану

Безкоштовний Інтернет (Wi- Fi) у лікарні

Пропоную об'єднати всі лікарняні будівлі КУ БМР «БТМО» в єдину комп'ютерну мережу і організувати вільний (безкоштовний) доступ в інтернет (Wi -Fi) як для пацієнтів, так і для лікарів.

Доступный спорт

Обустройство спортивной площадки на центральном пляже в нижней части города возле лодочной станции.

Спортивні майданчики

Проект створить передумови до залучення мешканців мікрорайону до рухової активності, поліпшення стану здоров’я, як старшої категорії населення, так і молоді. У проекті передбачено встановлення гойдалок для дітей із функціональними обмеженнями, що зробить майданчики доступними для усіх категорій населення. Місце реалізації: мікрорайон «Южгідромаш», селище Кабельників, мікрарайон Ламповий

Куточок відпочинку (психологічного розвантаження)

У дітей часто міняється настрій у зв'язку з недостатньо сформованої емоційно-вольової сфери. Тому нерідко відбувається демонстрація таких емоційних проявів, як гнів, злість, смуток. У такому куточку дитина зможе "сховатися" від оточуючих, висловити свої накопичені негативні емоції, відволіктися від метушні за допомогою цікавих спокійних ігор і просто відпочити в тиші.

Створення Школи Фехтування на базі Центру дитячої та юнацької творчості

Створення Школи Фехтування для відродження в Бердянську олімпійського виду спорту, однаково придатного для занять хлопчиків і дівчаток, дітей, підлітків, юнаків і дівчат, а також дорослих. Придбання екіпірування для організації безкоштовних занять.

Квітучий район - квітуче місто

Придбання квіткових клумб, грунту, посадкового матеріалу (насіння квітів мальва, петунія, айстра, іпомеї, настурції та інших). Кожен мешканець міста матиме можливість посадити насіння. Створення міської виставки квіткових клумб.

Збереження материкової частини Бердянської коси

Останні роки Бердянська коса страждає затопленням грунту через готельні забудови та вирублення рослини "Лох сріблястий". Лох сріблястий добре відомий, що він абсолютно не боїться солоної води, сильних вітрів, просто прекрасно тримає грунт, захищаючи від розмивання всі береги. Пропонується висадити такий ліс посеред коси для відновлення екосистеми.

Закупівля обладнення для відкриття гуртка робототехніки в Центрі дитячо-юнацької творчості

Відкриття нового гуртка надасть можливість учням з Бердянська отримувати якісну та сучасну STEAM-освіту завдяки інноваційним освітнім технологіям, що вже запроваджені у розвинутих країнах світу. На заняттях діти отримують знання у галузі: інформатики, техніки, інженерії, біоніки, медицини, математики та ін.

Майданчик відпочинку та спорту

Сучасний багатофункціональний спортмайданчик, який відповідає вимогам безпеки, для потреб дитячо-юнацького спорту, пропаганда здорового способу життя. Створення безкоштовного, якісного, сучасного спортмайданчика, який поєднає у собі парк відпочинку, дитячий майданчик та майданчик спорту, актуальне не тільки для молоді, а й для всіх вікових категорій.

Мікрорайон Ліски - музей під відкритим небом - минуле та майбутнє

Решта проектів стосуються матеріально-технічного обладнання, ремонтних робіт в дитячих освітньо-виховних закладах.

Голосування за проекти триватиме з 23 жовтня по 6 листопада. Мешканці міста, яким виповнилось 16 років, студенти та всі, хто проживає в Бердянську зможуть віддати свій голос за 5 проектів. Перед стартом голосування планується проведення ярмарку-проектів, де автори зможуть оригінально презентувати свої ініціативи.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок