Патронатні сім'ї — альтернатива дитячим будинкам

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
17.10.2017 · 10:23 · переглядів - 972

З березня поточного року розроблено механізм запровадження інституту патронатних сімей в Україні. Подробиці його реалізації розповіла начальник служби у справах дітей Яна Вареник

Патронатні сім'ї — альтернатива дитячим будинкам

Патронатне виховання — альтернатива дитячим притулкам та прийомним сім'ям. Впродовж 2017-2018 років держава взяла на себе зобов'язання по утриманню дітей, які виховуються в патронатних сім'ях та виплатах особам, які займаються вихованням дитини. Для отримання статусу патронатної сім'ї необхідно пройти спеціальний курс навчання і відповідати вимогам, визначених законодавством.

В першу чергу, отримати статус патронатної сім'ї можуть особи, які вже мають досвід виховання дітей. Згоду на виховання дитини в сім'ї мають дати всі члени родини, включно із дітьми. Утримуватись в таких умовах можуть діти, які тимчасово позбавлені батьківського піклування, в період від 3 — до 6 місяців.

Держава гарантує виплати на дитину в розмірі двох прожиткових мінімумів, а також 5 прожиткових мінімумів для дорослого, який займається патронажним вихованням. Станом на сьогодні в Запорізькій області ще не зареєстровано жодної сім'ї патронажного виховання. За інформацією Яни Вареник, виховання дітей в таких сім'ях, значно ефективніше від утримання дітей в притулках. По-перше, діти не покидають свою звичну середу проживання, продовжують навчання в своїх освітніх закладах, мають змогу часто зустрічатись зі своїми рідними батьками.

Для отримання статусу патронатної сім'ї необхідно звернутись до служби у справах дітей або до Центру соціальних служб.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок