Бердянська делегація взяла участь у Всеукраїнському козацькому фестивалі «Покрова на Хортиці»

По матеріалам пресс-службы исполкома
17.10.2017 · 11:44 · переглядів - 898

Щороку за ініціативою координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання і координаційної ради козацьких організацій міста бердянська делегація бере участь у Всеукраїнському козацькому фестивалі «Покрова на Хортиці».

Бердянська делегація взяла участь у Всеукраїнському козацькому фестивалі «Покрова на Хортиці»

У цьому році фестиваль відбувся 14 жовтня на території національного заповідника «Хортиця» за участю голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля, голови обласної ради Григорія Самардака, міського голови м. Запоріжжя Володимира Буряка.

Захід розпочався із молебну, що провів єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій у Січовій церкві. Після чого присутніх привітали представники влади області та міста Запоріжжя, духівництва, правоохоронних органів та інші почесні гості. Після привітань, очільник Запорізького краю вручив нагороди запорожцям, що відзначились допомогою Українській армії. Окремо пройшло вручення державних нагород, а також нагород Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Після урочистостей в історико-культурному комплексі «Запорозька Січ» пройшов концерт ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії. Також бердянці відвідали виставку ікон та православних хрестів «Християнська спадщина нашої землі», потім побували на ярмарку з українськими сувенірами, традиційним національним українським одягом. На пам’ять про Хортицю члени бердянської делегації, передивляючись різноманітні виставки робіт майстрів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, купували подарунки своїм рідним і друзям, фотографувалися біля пам’яток славетної Хортиці.

Сподобались бердянцям виступи гурту історичної реконструкції «Запорозькі січові козаки» і виступ козацької школи бойового мистецтва «Спас». Учасники фестивалю рушили пішою ходою до «Козацького кола» біля Музею історії запорозького козацтва. На чолі ходи - ікона Покрови Пресвятої Богородиці. Власне на «Козацькому колі» гостей фестивалю «Покрова на Хортиці» очікував театралізований концерт за участю професійних та аматорських колективів України та Запорізької області, а також колективів національно-культурних товариств Запорізької області та міста Запоріжжя.

Від Великої Ради отаманів Запорозького козацтва, Координаційної ради з питань козацтва при ЗОДА бердянській делегації подякували за організацію в м. Бердянську національно-патріотичних акцій, культурно-просвітницьких заходів, волонтерську допомогу Українській армії та за активну участь у Всеукраїнському фестивалі на Хортиці. А секретаря координаційної ради козацьких організацій Бердянська Ігоря Зубрицького привітали з врученням в Січевій церкві на Хортиці Почесної грамоти від Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Бердянська делегація у складі представників Центру національно-патріотичного виховання з керівником Іваном Іванченком, отаманів та козаків бердянських куренів громадських козацьких організацій Українського Вільного Козацтва, Українського Реєстрового Козацтва, Козацького Війська Запорозького Низового "Запорізька Січ": Миколи Будникова, Віталія Майбороди, Олександра Кошика, Олега Конька, Володимира Сокірка, Віталія Козлова, Олександра Сосницького, Тетяни Лебідь, учасника АТО Валерія Кутового, військовослужбовців з окремого батальйону морської піхоти ВМС ЗСУ Сергія Ткачука і Тетяни Сидорової залишилися задоволені усіма такими видовищними і патріотичними дійствами цьогорічного фестивалю на Хортиці та вдячні міській владі за організацію поїздки на VІІІ Всеукраїнський козацький фестиваль.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок