В Бердянську пропонують демонтувати всі водопровідні колонки

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
18.10.2017 · 14:00 · переглядів - 1478

На чергову сесію міської ради виноситься проект рішення, згідно якого пропонується впродовж трьох років повністю демонтувати водопровідні колонки і підвести водопостачання до домогосподарств, де відсутня централізована мережа. Дану ініціативу обговорили на засідання комісії з питань ЖКГ.

В Бердянську пропонують демонтувати всі водопровідні колонки

За інформацією управління житлово-комунального господарства в Бердянську нараховується 84 водопровідні колонки. Через неконтрольований водозабір КП “Бердянськводоканал” несе збитки, принаймні на цьому наполягають комунальники. За результатами моніторингу, активно користуються такими колонками 310 абонентів, у яких відсутнє централізоване водопостачання. Впродовж трьох років планується до цих 310 домогосподарств підвести централізоване водопостачання. Мова йде про підведення мережі до подвір'я будинку.

Депутат міської ради Сергій Мартинов акцентував увагу чиновників, що в своїй більшості, мешканці, у яких на сьогодні відсутнє централізоване водопостачання, навряд чи зможуть за власний кошт прокласти мережу з вулиці безпосередньо до будинку. На це фахівець управління ЖКГ Ірина Шелепова та профільний заступник мера Григорій Горячев запевнили, що для цих абонентів, прямо перед їхнім будинком буде обладнано спеціальний кран, з якого вони зможуть набирати воду. Вихід буде обладнано прибором обліку води, а сам кран закриватиметься на замок, ключ від якого буде лише у користувача. В такий спосіб планується повністю розв'язати проблему безконтрольного забору води із відкритих колонок і провести централізовану систему до мешканців, у яких на сьогодні вона відсутня.

Обговорюючи питання централізованого водопостачання Сергій Мартинов закликав чиновників детально проаналізувати проблему водовідведення. Зокрема, в курортних мікрорайонах - на Слобідці та Лісках централізоване водовідведення відсутнє. Тому депутат запросив інформацію про показники водоспоживання цих мікрорайонів і аналогічні дані про відкачку зливів із вигрібних ям за рік. На думку Сергія Мартинова ці дані дозволять виявити масштаб проблеми, яку необхідно обов'язково вирішити. Тим більше, якщо в трирічній перспективі буде проведено централізоване водопостачання до всіх домоволодінь.

Спеціалісти УЖКГ відзначили, що система водовідведення це окрема програма і не має відношення до програми, яка виноситься на чергову сесію.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок