Стримано, без пафосу, конкретно і по суті — це не про звіт мера на Азмолі

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
19.10.2017 · 08:58 · переглядів - 2340

Міський голова Володимир Чепурний розпочав серію звітних зустрічей з мешканцями міста в мікрорайонах про результати своєї роботи за останній рік. Перша зустріч відбулась на Азмолі.

Стримано, без пафосу, конкретно і по суті — це не про звіт мера на Азмолі

Звіт міського голови тривав близько двох годин. В першій частині свого виступу міський голова розповів про основні роботи, які виконуються в місті. Мер акцентував увагу присутніх, що міський бюджет вперше в історії перевищив позначку в один мільярд гривень. За рахунок чого відбулось збільшення бюджету Бердянська, міський очільник не пояснив, адже жодного відношення до цього органи влади на місцях не мають — це результат децентралізації, яка реалізується в Україні. Мер детально розповів про ремонт тротуарів, доріг, заміну вікон в школах та дитячих садочках, відновлення освітлення та ін. роботи, які виконувались в місті впродовж року.

Далі міський голова акцентував увагу присутніх на досягненнях безпосередньо в мікрорайоні Азмол. Ремонт в гімназії №3 “Сузір'я”, двох дитячих садочках, відкриття груп та класів інклюзивної освіти, відновлення зовнішнього освітлення по вул. Я. Мудрого, внутрішньо-дворових територіях, оновлення амбулаторії, будівництво сходів з Азмолу на Ліски, реконструкція пішохідних зон.

Заздалегідь підготовані питання, подяки від матусь, пенсіонерів і навіть дитячі малюнки — креатив від організаторів зустрічі

Цикл запитань і відповідей до міського голови значно оживив обстановку в залі Центру культури та мистецтв “Нафтохімік”. Одразу відзначимо, що питань до мера було чимало і стосувались вони як мікрорайону, так і загальноміських проблем.

В кращих традиціях радянського періоду лунали подяки до міського голови. Заздалегідь заготовані на листочках виступи різко дисонували з наболілими питаннями від мешканців, які, хоч і збиваючись, але своїми словами, доступно розповідали меру і команді про проблеми мікрорайону. Молода матуся зачитувала подяку меру за ремонт в гімназії та нові меблі, пенсіонер — за амбулаторію, а апогеєм дешевого театру з нафталіновим присмаком радянщини стало залучення дітей до похвальних од міському голові. Учениця молодших класів гімназії продекламувала віршик і подарувала Володимиру Чепурному малюночок зі звірятками, яких дітлахи побачили під час відвідування зоопарку “Сафарі”. Міський голова вчасно зорієнтувався і одразу повідомив, що школярики змогли відвідати зоопарк не тільки завдяки йому, а ще й завдяки ініціативі народного депутата Олександра Сергійовича Пономарьова. Розповідаючи про цю акцію мер Бердянська вкотре забув пригадати безпосереднього власника зоопарку — Ігоря Кальченко, який, власне, і подарував можливість учням 1-4 класів міста безкоштовно відвідати Сафарі-парк.

Подальші питання до мера навряд чи можна назвати зручними.

Два-три рази мешканці мікрорайону дорікнули меру за неправдивість його слів, про результати виконаних робіт на Азмолі. Зокрема, йшлося про ремонт внутрішньо-дворового освітлення, яке відновили не за всіма адресами, які зачитав Володимир Чепурний, дорікнули про якість ремонту пішохідних доріжок. Шквал невдоволення азмолівці виплеснули на КК “Коменерго”, яке обслуговує цей мікрорайон, КП “Бердянськводоканал”, яке несвоєчасно реагує на виклики громадян та ін. Міський голова відзначив, що всі питання мешканців записано і по ним буде проведено ретельну перевірку.

Один з переселенців з Донбасу прямим текстом зазначив, що озвучений мером звіт різко відрізняється від реальності. Традиційно, мер болісно зреагував на критику і щонайменше двічі звинуватив попередників у недобросовісній роботі і наголосив, що в місті “попередні 20 років взагалі нічого не робилось”.

Підсумовуючи, відзначимо, що ажіотажу звіт міського голови на Азмолі не викликав.

Лише третина залу була заповнена відвідувачами, при тому, що частина з них — це співробітники мерії, представники комунальних підприємств, активісти комітету мікрорайону. Молодь, яка активно висловлює свою позицію в соціальних мережах — зустріч з мером на Азмолі взагалі проігнорувала. В цілому ж, варто віддати належне міському голові, який другий рік поспіль з готовністю відповідати на будь-які запитання, звітує перед бердянцями в мікрорайонах. Висловити свої побажання або вказати на недоліки, поставити запитання безпосередньо міському голові — унікальна можливість для пересічних мешканців, тож хочеться сподіватись, що подальші зустрічі з мером і його командою в інших мікрорайонах викличуть більший інтерес у громадськості. Відвертим “ляпом” зустрічі на Азмолі стали заздалегідь заготовані подяки. В цілому ж, атмосфера, яка панувала в залі, засвідчила невдоволення мешканців роботою мера і, на відміну від минулого року, критики та гострих запитань пролунало в рази більше, ніж “щирих” слів подяки.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок