Водорозбірні колонки демонтуватимуть в 2018 році

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
24.10.2017 · 13:36 · переглядів - 1293

На засіданні Дня депутата керівник КП «Бердянськводоканал» Олександр Македонський детально розповів як буде реалізовуватись програма про проведення централізованого водопостачання в приватному секторі і подальший демонтаж колонок.

Водорозбірні колонки демонтуватимуть в 2018 році
На фото колонки в районе «8 Марта»

За інформацією директора КП «Бердянськводоканал» Олександра Македонського офіційно користувачами колонок значаться 1920 абонентів. Підприємство провело моніторинг користувачів і визначило, що 609 з них не сплачують за послугу, 509 підключені до централізованого водопостачання але у них, з різних причин, перекрито вентилі, 766 абонентів залежать від колонок. Однак ця цифра також поділяється – 466 абонентів не проживають в своєму помешканні. В підсумку, за підрахунками комунальників, лише 310 абонентів напряму користуються водою з колонок.

Олександр Македонський також озвучив офіційну статистику збитків підприємства від неконтрольованого забору води на цих колонках. На 22-х колонках з 84-х встановлені прибори обліку. За рік втрати «Бердянськводоканалу» склали 776 тисяч гривень, повідомив Олександр Македонський.

В програмі передбачається виділення 4 мільйонів 300 тисяч гривень на проведення централізованого водопостачання абонентам, які на сьогодні не під’єднані до водопровідної мережі.

Депутат Катерина Марченко зауважила, що мережа буде проведена до домоволодіння, а безпосередньо у двір, за власний кошт, прокласти водопровід зможуть одиниці абонентів, які сьогодні користуються водою з колонок. Таким чином, в Бердянську не залишиться пунктів вільного доступу для придбання води з централізованої мережі.

Олександр Македонський запевнив, що підприємство на безкоштовній основі зможе змонтувати прямо біля двору щось подібне до нинішніх колонок, якими користуватимуться і нестимуть відповідальність самі абоненти.

Програма розрахована на три роки. Однак, Олександр Македонський уточнив, що в поточному році підприємство підготує необхідну технічну документації, а вже в наступному році буде проводитись централізоване водопостачання і подальший демонтаж колонок.

В теорії озвучена ініціатива виглядає логічно, та чи виконають всі обіцянки чиновники, які озвучили в стінах мерії?




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок