"Не треба боятися": засуджений на 13 років прикордонник звернувся до українських військових

По матеріалам «Обозреватель»
03.11.2017 · 08:06 · переглядів - 2126

Прикордонник Сергій Колмогоров, який отримав 13 років в'язниці за розстріл автомобіля з порушниками пропускного режиму, вважає, що діяв згідно з усіма необхідними інструкціями і законами.

"Не треба боятися": засуджений на 13 років прикордонник звернувся до українських військових

Таку заяву Колмогоров зробив 2 листопада після засідання Вищого спеціалізованого суду Києва, який мав розглянути апеляцію на вирок прикордоннику, пише Цензор.нет.

"Я не можу знати, що буде в понеділок (засідання перенесено на понеділок, 6 листопада - ред.). Я припускаю, що будуть позитивні кроки", - сказав він, зазначивши, що сподівається на таку ж підтримку побратимів, яку він відчуває сьогодні.

На питання, що б він сказав українським військовослужбовцям та усім, хто захищає Україну на сході, але боїться виконувати наказ про відкриття вогню, Колмогоров заявив: "Не треба боятися. Якщо є закон, значить треба за законом діяти. Як і я в тому випадку зробив - усе за законом. Згідно всіх інструкцій".

Мати засудженого Тетяна Колмогорова повідомила про те, що за весь час судових тяжб від командування Держприкордонслужби вона не відчувала підтримки.

"Два з половиною роки нас ніхто не чув, в які тільки двері ми не стукали, я і Сергієва дружина. Куди ми тільки не дзвонили. На жаль, ніхто не вважав за потрібне звернути на це увагу", - сказала вона.

Колмогорова висловила надію, що на наступному засіданні все вирішиться.

"Хлопці там стоять на кордоні. Вони захищають, як мені Сергій каже, рубежі для того, щоб тут не було того безладу і беззаконня, який відбувається в Донецькій і Луганській областях. Вони захищають своє і хочуть, щоб кордони повернулися на колишнє місце, щоб Україна була ціла, незалежна і пишалася своїми патріотами... Я вірю, що 6 числа все вирішиться. Я знаю одне, що Сергій чесний і він чинив правильно, і хлопці, які з ним були також правильно".

Як повідомляв "Обозреватель", інцидент із Сергієм Колмогоровим стався 9 вересня 2014 року на блокпосту в районі Маріуполя. Військовослужбовці помітили неподалік від берега моря автомобіль, який блимав фарами, подаючи якісь сигнали, а потім попрямував у сторону блокпоста.

На вимогу зупинитися для перевірки документів водій натиснув на газ автомобіля і пішов на прорив. Незважаючи на попереджувальні постріли, швидкість машини лише збільшувалася, після чого прикордонники відкрили вогонь на поразку. Пасажирка транспортного засобу загинула, а водій, уродженець Донецька, не постраждав.

У результаті прикордонник Сергій Колмогоров був засуджений на 13 років в'язниці за умисне вбивство та перевищення службових повноважень.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок