Фірмі з орбіти Пономарьова дають нові 15 гектарів під сонячну станцію

По матеріалам Наші гроші. Запоріжжя
14.11.2017 · 08:48 · переглядів - 1632

ТОВ «Геліос-Електро» отримало дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки розміром 15,39 га по вул. Халтуріна у Бердянську для будівництва та обслуговування сонячних батарей з електростанцією.

Фірмі з орбіти Пономарьова дають нові 15 гектарів під сонячну станцію

Відповідне рішення прийняла Бердянська міська рада 26 жовтня.

Кадастрового номеру та інших деталей в рішенні не повідомляється.

Фірма минулого року вже отримувала дозвіл на розробку землеустрою щодо відведення ділянки площею 15 га під сонячну електростанцію, але за іншою адресою – вул. Штурманська (теж Бердянськ). Зрештою, ділянка дісталася «Геліос-Електро» в оренду на 20 років, але поліція відкрила кримінальне провадження щодо незаконної передачі землі, оскільки під нею не змінили цільове призначення. З липня нових ухвал по цьому слідству у судовому реєстрі не з’являлося.

ТОВ «Геліос-Електро» нині належить ПАТ «Бердянські жниварки» (1%) та ПАТ «Компанія з управління активами «Славутич-інвест» (99%), кінцевим бенефіціарними власником вказується Олександр Клошинський. Ще рік тому до складу засновників фірми входило ПП «Курорти Приазов’я» (15%) та ПАТ «Бердянські жниварки» (70%).

Свого часу одноосібним власником «Курортів Приазов’я» був нинішній народний депутат Олександр Пономарьов.

«Бердянські жниварки» також входять до сфери впливу Олександра Пономарьова. Серед іншого, головою правління ПАТ «Бердянські жниварки» є Олег Будянський, який керував іншою фірмою – «Протейсервіс» ще з часу, кола вона належала безпосередньо Пономарьову.

Олександр Клошинський вказується кінцевими бенефіціаром іншої підконтрольної Пономарьову фірми «Бердянськбудтрест».




Останні новини Бердянська
сьогодні, 24 квітень, середа 2024
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок