Профорієнтаційний захід у ЗОШ 16

Бердянськ 24
23.11.2017 · 10:22 · переглядів - 998

У вересні 2017 року було підписано Угоду про співпрацю між Бердянським міським центром зайнятості та відділом освіти виконавчого комітету Бердянської міської ради Запорізької області щодо надання профорієнтаційних послуг учням загальноосвітніх навчальних закладів.

Профорієнтаційний захід у ЗОШ 16

Відповідно до цієї Угоди фахівці Бердянського міського центру зайнятості планують різноманітні заходи профорієнтаційної спрямованості.

22 листопада у загальноосвітній школі №16 в Актовій залі для учнів 8 -10 класів профінформатором центру зайнятості, при підтримці завуча з виховної роботи, педагога – організатора було проведено цікавий профорієнтаційний захід.

Під час зустрічі, шляхом дискусії учні дійшли висновку, що однією зі складових щастя та успіху є улюблена робота, наявність справи, яка дозволяє реалізувати творчий потенціал людини. Отже, правильний вибір професії – найважливіший крок на шляху до успішної кар’єри.

За допомогою фахівця центру зайнятості діти вивели формулу вибору професії, сформулювали поради щодо уникнення помилок і розчарувань у виборі професії, дізналися про психологічні та фізіологічні особливості людини, які враховуються при виборі професії.

Для активного залучення школярів до профорієнтаційного тестування , для ознайомлення з цікавим світом професій та яскравими представниками цих професій юнацькій аудиторії було запропоновано перегляд анімаційних профорієнтаційних відеороликів.

Час зустрічі минув швидко і для дорослих , і для слухачів. Фахівець центру зайнятості пообіцяла, що це не остання зустріч. Незабаром до школярів завітають студенти Бердянського педагогічного університету, які разом із дітлахами проведуть профорієнтаційний квест "Шлях до професії".

Метою проведення таких квестів є :

  • сприяти придбанню старшокласниками знань про професії;
  • систематизувати знання учнів про професії;
  • розвивати пізнавальні процеси, образне мислення;
  • виховувати пошану до праці;
  • формувати навички роботи в команді;
  • організовувати активний відпочинок старшокласників.

Участь у квесті дасть можливість гравцям на практиці відпрацювати навички професій. У грі старшокласники отримають нові знання про професії, набудуть комунікативні навички (ефективного спілкування в різних формах і умовах), уміння продуктивно працювати в команді, знаходити компроміси для досягнення загальної мети.




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок