Мер зрозумів — в сфері громадського транспорту Бердянська нічого не змінюється

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
29.11.2017 · 12:29 · переглядів - 3197

Півроку і 6 звітних зустрічей в мікрорайонах міста знадобилось міському голові Володимиру Чепурному, щоб зрозуміти: в результаті конкурсу на право надання послуг з громадських перевезень, в Бердянську нічого не змінилось

Мер зрозумів — в сфері громадського транспорту Бердянська нічого не змінюється

Практично в кожному мікрорайоні, де проходили зустрічі міського голови з мешканцями міста, піднімалось питання роботи громадського транспорту. Теми були різні — зміна графіку руху, коригування маршруту, поведінка водіїв та кондукторів та ін. Абсолютна більшість цих запитань були в негативному ключі.

Під час звіту в “Колонії” ціла серія запитань стосувалась роботи маршруту №10. Мешканці вулиць Белінського, Виноградної та інших — на відрізку вул. Мічуріна між геріатричним пансіонатом та туристичною базою “Парус”, звернулись до мера з проханням змінити маршрут автобусу №10 або №17, щоб людям не доводилось йти пішки до кілометру від найближчої зупинки. Така ж проблема і в іншій частині мікрорайону — вулиці Жуковсього та ін. (в сторону моря). Прохання про перегляд маршруту автобусів лунали і в мікрорайоні “АКЗ”, від мешканців “Слобідки”, “Коси”.

Начальник транспортного відділу Ірина Удовиченко повторила відповідь, яку вона озвучує на аналогічні запитання з інших мікрорайонів — конкурс проведено на 5 років. Для нового маршруту необхідно проводити нову процедуру. Існуючі маршрути можна змінити лише на 25% відсотків.

Висловили невдоволення мешканці “Колонії” графіком руху автобусів — після 19:30 доїхати до дому мешканцям проблематично. Не задовольняє пасажирів і сервіс в маршрутних таксі — нахабність водіїв, приниження пенсіонерів та дітей обурюють пасажирів. Однак, влада жодним чином не реагує на ситуацію. Аналогічні проблеми мешканці мікрорайону озвучували міському голові і рік тому, тоді мер запевняв, що буде проведено конкурс, розроблять нове Положення і все зміниться.

На конкурсі, який відбувся влітку, перевізники фактично розіграли його між собою, адже на абсолютній більшості маршрутів конкуренції не було. Перевізників зобов'язали обладнати салони автомобілів відеореєстраторами, щоб підвищити культуру спілкування персоналу, однак, як засвідчила практика, в разі конфлікту, підприємці відео не надають і в інциденті звинувачують пасажирів...

Зрозуміло, що така ситуація мешканців міста не задовольняє. Враховуючи невдоволення громадським транспортом бердянців з різних мікрорайонів міста Володимир Чепурний нарешті дійшов висновку, що конкурс не вплинув на якість послуг.

Чепурной Владимир

- Я в минулому році казав, що ми переглянемо умови громадських перевезень. Провели конкурс, а зараз виявляється, що ми не враховували побажань мешканців. Необхідно внести зміни в роботу перевізників. Давайте проаналізуємо перекоси і подивимось, що можна зробити. Якщо необхідно — переглянути Положення, - заявив Володимир Чепурний.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок