Робоча комісія визначила найближчі завдання з розробки Стратегії розвитку м.Бердянськ

По матеріалам пресс-службы исполкома
06.12.2017 · 15:11 · переглядів - 1018

5 грудня відбулося перше спільне засідання робочої комісії з розробки Стратегії розвитку м. Бердянськ та групи експертів Проекту ПРОМІС. Відкрив засідання міський голова Володимир Чепурний.

Робоча комісія визначила найближчі завдання з розробки Стратегії розвитку м.Бердянськ

У засіданні взяли участь головний експерт, керівник групи експертів Проекту ПРОМІС Ігор Лепьошкін, консультанти Проекту ПРОМІС Володимир Проскурнін та Марія Порчук та регіональний координатор проекту ПРОМІС у Запорізькій області Світлана Кругляк. Головною метою засідання було обговорення напрацьованих матеріалів - Профілю громади, місії, стратегічного бачення, пріоритетних напрямів розвитку Бердянська та найближчих завдань з розробки Стратегії.

У вступному слові Володимир Чепурний відзначив, що Стратегія – це один із основних документів громади, який передбачає планування розвитку міста на майбутнє і спрямований на здійснення позитивних змін. У Бердянську вже розпочата робота з розробки проекту нової Стратегії. Для цього розпорядженням міського голови була створена робоча комісія, до складу якої увійшли депутати міської ради, спеціалісти структурних підрозділів виконкому, представники підприємств та установ, підприємці, громадськість. Володимир Павлович нагадав, що Стратегія формується за підтримки експертів та консультантів проекту міжнародної технічної допомоги  “Партнерство для розвитку міст” (проект ПРОМІС), який впроваджує Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Уряду Канади. У 2015 році Бердянськ уклав з проектом Меморандум про співпрацю з обговорення питань розвитку місцевого самоврядування, бізнесу, з розробки проекту Стратегії розвитку та інше. 

У вітальному слові Ігор Лепьошкін, головний експерт, керівник групи  експертів Проекту ПРОМІС, підкреслив, що місто Бердянськ має власний добрий досвід з розробки Стратегії розвитку і одним з перших міст в Україні почало цю роботу. І зараз коли попередня Стратегія добігла кінця, є нагальна потреба у розробці нової з урахуванням зовнішніх та внутрішніх змін у житті міста. «Стратегія перш за все розробляється для мешканців, яким вони бачать своє місто. Місто має бути комфортним, зручним для життя, мати можливості для самореалізації та роботи і бути кращим через п‘ять-десять років ніж зараз воно є». Також він акцентував увагу, що була проведена велика попередня робота робочої групи, консультанти проекту вивчили наданий матеріал і сьогодні є потреба опрацювати в робочій обстановці всі запропоновані зміни. Взагалі в результаті спільної роботи з Проектом ПРОМІС буде розроблена Стратегія розвитку на 10 років, а також план її реалізації з конкретних програм для досягнення поставлених цілей та бачення міста. Тобто Проект ПРОМІС буде надавати допомогу не тільки на етапі розробки Стратегії, а й на етапі її реалізації. Крім того, окрім консультативної допомоги планується й матеріальна у вигляді цільових програм фінансування.

Надалі присутні члени робочої групи заслухали розроблений Профіль міста Бердянська. Його презентувала Любовь Акуленко, начальник відділу соціально-економічного розвитку та регуляторної політики управління економічного  розвитку. Профіль міста у вигляді описово-аналітичної частини Стратегії представив соціально-економічній аналіз розвитку Бердянська за 2012-2016 роки.

Потім робочими підгрупами під керівництвом консультантів Проекту ПРОМІС Володимира Проскурніна та Марії Порчук було опрацьовано проект місії, стратегічного бачення та напрямів розвитку Бердянська із проведенням SWOT аналізу кожного з п’яти напрямків. Усі напрацьовані матеріали будуть узагальнені консультантами проекту ПРОМІС. Надалі, згідно Дорожньої карти розробки проекту Стратегії, відбудеться засідання з визначення переліку стратегічних, оперативних цілей та завдань, які відповідатимуть проведеному аналізу та напрямкам розвитку міста.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок