Спеціальна комісія перевірить роботу «Коменерго» та «Житлосервіс 2-А»

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.12.2017 · 10:49 · переглядів - 811

Під час звітної зустрічі міського голови Володимира Чепурного в Нагірній частині міста, невдоволення, а подекуди й обурення мешканці адресували комунальним підприємствам «Житлосервіс 2-А» та «Коменерго». Мер ініціюватиме комплексну перевірки комунальних підприємств.

Спеціальна комісія перевірить роботу «Коменерго» та «Житлосервіс 2-А»

Проблеми з покрівлями, фасадами, підвалами, каналізацією, якістю прибирання внутрішньодворових територій будинків, які перебувають на балансі «Коменерго» та «Житлосервісу 2-А» мешканців Нагірної частини міста обурюють. Звернення, прохання, критика — все лунало на адресу міського голови Володимира Чепурного під час звітної зустрічі.

Чепурной Владимир

Тут стояти і червоніти маю не я, а керівники цих комунальних підприємств! - емоційно відреагував мер. - Григорій Григорович (заступнику міського голови Горячову — прим. редакції), провести ревізію всього житлового фонду цих підприємств. Ми будемо приїздити і слухати людей. Спочатку перевіримо Нагірну частину міста, а потім інший житловий фонд.

Реакцію мера зрозуміти можна. До підприємств житлово-комунального господарства дійсно існує чимало запитань. Однак, спроба відмежуватись від всіх проблем і перекласти відповідальність на керівників комунальних підприємств виглядає дещо дивною. Кому підпорядковуються комунальні підприємства? Хто керує житлово-комунальним господарством? Хто має вирішувати стратегічні проблеми ЖКГ міста? Очевидно, що директора не можуть сформувати стратегію для всього Бердянська. Цим має займатись міська влада.

В будь-якому випадку, озвучені мешканцями проблеми, здебільшого, вимагають капітальних ремонтів і серйозних капіталовкладень. На своїх зустрічах мер постійно критикує попередників про недоцільність передачі багатоквартирних будинків до ОСББ до проведення капремонту. Хоча в цій же доповіді розповідає про співфінансування ремонтів в ОСББ. Суперечливість висловлювань мера ми спостерігаємо постійно... Однак, програми капітального ремонту житлового фонду в Бердянську не має. Емоційні виступи і обіцянки мера — є, а дії — відсутні. Ці роботи обраховуються десятками мільйонів гривень і перекладання відповідальності на директорів ні що інше, як дешева і примітивна маніпуляція. Навряд чи ще через рік бердянці повірять таким театральним постановкам.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок