Визначились! Основна причина нестачі 14 млн. грн. на з/п освітян — в некоректній формулі Міносвіти

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.12.2017 · 17:16 · переглядів - 1952

Начальник відділу освіти Володимир Липський поставив крапку в маніпуляціях, до яких вдавався міський голова Володимир Чепурний при обговорені нестачі коштів освітньої субвенції для покриття зарплати освітян

Визначились! Основна причина нестачі 14 млн. грн. на з/п освітян — в некоректній формулі Міносвіти

Володимир Липський на засіданні депутатської комісії з гуманітарних питань наголосив, що нестача коштів освітньої субвенції на покриття зарплати педагогів спостерігається по всій Запорізькій області. Основна причина — некоректна формула розрахунку обсягів освітньої субвенції. В профільному Міністерстві не врахували ряд принципових моментів, які в підсумку суттєво вплинули на обсяги коштів, які будуть компенсуватись територіям в наступному році з державного бюджету. Мова йде про поділ класів на групи при вивченні іноземних мов та уроків праці, крім того в Міністерстві вважають, що на місцях достатньо коштів для компенсації нестачі.

Впливає на загальний обсягів заробітної плати і кількість класів. Нагадаємо, Володимир Чепурний два тижні поспіль на апаратних нарадах в мерії маніпулятивно звинувачував керівників шкіл, що саме з їх вини “роздуто” штати і саме через це виникла нестача в 14 мільйонів гривень. Як виявилось це лише складова цілого ряду проблем, при чому не найвагоміша.

За словами Володимира Липського в Бердянську нараховується 12 класів, де кількість учнів менше нормативної. Це один клас в ЗОШ №3, 11-ті класи в ЗОШ №11, другі класи в БСШ №16, 10-11 класи в ЗОШ №9. Існує серйозна проблема з наповнюваністю класів в Нововасилівці та Розі, однак мешканці цих населених пунктів категорично відмовились від об'єднання освітніх закладів в один.

На уточнювальне запитання голови комісії Євгена Георгієва, чи є наміри проводити оптимізацію серед освітян Бердянська, Володимир Липський конкретної відповіді не дав. Зауваживши, що в наступному році відділ освіти ретельніше слідкуватиме за наповнюваністю перших класів.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок