Зустріч міського голови з депутатами Нововасилівської сільської ради

По матеріалам пресс-службы исполкома
05.01.2018 · 13:19 · переглядів - 1333

4 січня, у Нововасилівській сільській раді відбулася зустріч міського голови Володимира Чепурного, його заступників та депутатів міської ради Валентини Мілакової та Ігоря Калачова із депутатами Нововасилівської сільської ради та головою сільради Анатолієм Кулагою.

Зустріч міського голови з депутатами Нововасилівської сільської ради

На початку зустрічі міський голова Володимир Чепурний відзначив, що 3% населення міста (3436 осіб) проживає в сільській місцевості. Практично всі соціальні об'єкти сіл прийняті в комунальну власність міста. У минулому році будинки культури с. Нововасилівка та Роза були об'єднані в Нововасилівський центр культури і мистецтв. З місцевого бюджету для нього було придбано комплект звукової і світлової апаратури, оргтехніку, радіомікрофони, 9 металопластикових вікон та 10 дверей, будівельні інструменти та матеріали.

Силами працівників установи проводилися косметичні ремонтні роботи, приведено в порядок прилеглу територію. У поточносу році в залі для глядачів будуть замінені 4 арочних вікна, придбані комплект звукової та світлової апаратури до філії села Роза.

Чепурной Владимир

“У 2017 році було виділено 600 тис. грн на розробку проектно-кошторисної документації по капітальному ремонту Центру. Вже пройшов конкурс і визначено підрядника, який приступив до розробки проектно-кошторисної документації” - відзначив Володимир Чепурний.

Для вирішення проблеми нестачі місць у дитячих садках міста проводяться заходи щодо розширення мережі дошкільних установ. У вересні 2017 року в с. Роза була відкрита нова дошкільна група. Були залучені кошти фонду ЮНІСЕФ, за які виконана реконструкція навчально-виховного комплексу для організації роботи дошкільної групи.

Бердянський навчально-виховний комплекс №1 «Мрія» забезпечує жителів с. Нововасилівка та с. Роза дошкільною і загальною середньою освітою. На даний момент у ньому навчається 238 школярів і в дошкільному підрозділі - 63 вихованця.

Чепурной Владимир

“Хочу відзначити високі результати учнів школи у 2017 році, які дуже радують. Так, в міському етапі предметних олімпіад НВК №1 «Мрія» посіла третє місце серед загальноосвітніх шкіл міста” - повідомив присутнім міський голова Володимир Чепурний.

У 2017 році для потреб НВК загальна сума коштів, виділених з міського бюджету склала 2 млн. 488 тис грн. З них:

  • 1 млн. 342 тис. грн для с. Нововасилівка. За ці кошти було виконано частковий ремонт покрівлі комплексу та розпочато встановлення вікон. У 2018 році буде завершено ремонт покрівлі та заміна вікон, виконаний частковий ремонт систем опалення, водопроводу і каналізації будівлі. Крім цього, були придбані газонокосарка, музична апаратура, встановлена система відеоспостереження.
  • 830 тис. грн були спрямовані на заміну вікон і дверей в підрозділі НВК у с. Роза., придбана музична апаратура та інше.

Навчально-виховний комплекс забезпечений за кошти бюджету миючими засобами та медичними препаратами.

Під час зустрічі міському голові та його заступникам було поставлено ряд питань. Найбільш проблемним для цих населених пунктів є питання транспортного сполучення. Жителі села скаржилися на роботу маршрутів №12 та 12/21, а саме на технічний стан автобусів, хамську поведінку водіїв, переповнені маршрутки та їх санітарний стан. Вислухавши усі скарги жителів села та заслухавши пояснення перевізника та представника відділу транспорту та зв’язку виконкому, міський голова Володимир Чепурний пообіцяв взяти під особистий контроль це питання та доручив відповідним службам зробити у часи пік контрольну перевірку цих маршрутів та обстежити їх технічний стан.

Мешканців сіл Нововасилівка та Роза також цікавили питання водопостачання, ремонту доріг, встановлення у селі банкомату, облаштування у клубі туалету, а також комп’ютерного класу, організація роботи буфету у школі тощо.

Просили допомоги і у вирішенні питання з придбанням шкільного автобусу, бо дітям з віддалених районів села далеко добиратися до школи. Голова сільради Анатолій Кулага пообіцяв, що з сільського бюджету депутати готові виділити 10% співфінансування на придбання автобусу.

На завершенні зустрічі голова ветеранської організації подякувала міському голові та його заступникам за спілкування та висловила спільне побажання мешканців, щоб такі зустрічі були частіше. Міський голова Володимир Чепурний погодився на це та звернув увагу депутатів сільради, що вони усі разом, як і депутати міської ради, відкинувши свої політичні чи особисті уподобання, повинні спільно працювати на благо своєї територіальної громади. 




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок