В Бердянську майже на 200 тисяч гривень півтора місяці “кататимуть” по місту безпритульних тварин

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
11.01.2018 · 10:58 · переглядів - 2386

Жваву дискусію на спільному засіданні депутатських комісій викликало питання про виділення з міського бюджету 196 тисяч гривень на відлов, перевезення та утримання безпритульних тварин. Ці кошти розраховані на січень та лютей до затвердження річної програми

В Бердянську майже на 200 тисяч гривень півтора місяці “кататимуть” по місту безпритульних тварин

Даний пункт викликав жваву дискусію серед депутатів. Проблема безпритульних тварин в місті стоїть надзвичайно гостро вже не перший рік, але чіткого бачення щодо її розв'язання в мерії не озвучують. Насамперед депутатів цікавило, де будуть утримуватись і транспортуватись тварини, яких виловить організація? Заступник міського голови Григорій Горячов відповів, що ця послуга виноситиметься на конкурс і, відповідно, транспортуватись безпритульні будуть до організації, яку визначать переможцем. 

Нагадаємо, на зустрічах з містянами міський голова Володимир Чепурний повідомляв, що вже на початку 2018-го року в Бердянську працюватиме спеціалізована фірма, яка сприятиме розв'язанню гострої проблеми. 

Саме формулювання “відлов, перевезення  та утримання  безпритульних тварин” щонайменше дивує. Означені пункти програми не передбачають стерилізацію та вакцинацію, що мало б в перспективі сприяти зменшенню чисельності безпритульних тварин. Тобто, в січні та лютому, до затвердження програми на весь рік, собак будуть ловити, транспортувати, а потім відпускати? Як це вплине на вирішення проблеми? Відповіді немає. Незважаючи на очевидні мінуси, шквал запитань на депутатському дні, на позачерговій сесії депутати підтримали цей проект рішення.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок