Інформація від Бердянського міського центру зайнятості

Бердянськ 24
19.01.2018 · 13:42 · переглядів - 800

63 внутрішньо переміщені особи працевлаштовано у 2017 році

Інформація від Бердянського міського центру зайнятості

Протягом 2017 року у Бердянському міському центрі зайнятості перебували на обліку 225 громадян із числа внутрішньо переміщених осіб, які мали статус безробітного.

Усі вони отримали весь спектр соціальних послуг, передбачених чинним законодавством.

Всього працевлаштовані 63 особи, з них за направленням служби зайнятості 60 осіб, у тому числі, з компенсацією роботодавцю витрат на оплату праці 13 осіб. Приймали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру 12 осіб даної категорії.

Проходили підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації  20 осіб із числа внутрішньо переміщених. Рівень працевлаштування після закінчення навчання склав 100%.

Окрім цього проводяться  профінформаційні та профконсультаційні заходи, щодо  сприяння активному пошуку роботи. Активно проводиться консультаційна та роз’яснювальна робота з питань працевлаштування серед осіб зазначеної категорії.

З метою забезпечення надання соціальних послуг, передбачених законодавством про зайнятість населення та державне соціальне страхування на випадок безробіття всім громадянам України, зокрема, які прибувають для тимчасового проживання з АР Крим і міста Севастополя, Донецької та Луганської областей, Бердянським міським центром зайнятості організовано роботу в режимі оперативного реагування та безперешкодного доступу цих громадян до соціальних послуг та матеріального забезпечення. У інформаційному секторі Бердянського міського центру зайнятості розміщена інформація про послуги служби зайнятості, державні соціальні установи, громадські організації (адреси, контакти, сайти, телефони гарячої лінії), які надають соціальні послуги, допомогу та підтримку громадянам, які прибувають з територій проведення АТО та тимчасово окупованих територій. 

В постійну практику роботи центру зайнятості запроваджено надання інформації, консультації та організації навчання осіб, які бажають реалізовувати проекти за участі міжнародних донорів.

З метою надання всебічної допомоги внутрішньо переміщеним особам фахівці центру зайнятості продовжують співпрацю з громадськими організаціями та соціальними партнерами, а саме УПСЗН, Датським благодійним фондом, Благодійним фондом «Карітас Україна» та Товариством Червоного Хреста України. Так, протягом 2017 року проведено 3 цільових семінари для внутрішньо переміщених осіб, який відвідали 19 осіб цієї категорії.

Особам, що звертаються за допомогою, надається  повний комплекс інформаційно-консультаційних та профорієнтаційних послуг.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок