Про безкоштовну вакцинацію від кору в Бердянську

Бердянськ 24
19.01.2018 · 15:22 · переглядів - 2649

Вірус кору передається повітряно-крапельним шляхом. Початок захворювання нагадує гостре респіраторне захворювання: підвищення температури іноді до 39 градусів, з'являється сухий нав'язливий кашель, слабкість, осиплість голосу, запалюється оболонка ока (кон'юнктивіт).

Про безкоштовну вакцинацію від кору в Бердянську

Вакцинація дітей проводиться безкоштовно за направленням дільничного педіатра або сімейного лікаря за місцем проживання.

За довідками звертатися за телефонами:

  • 3-44-30 дитяча поліклініка пр. Праці, 6;
  • 7-71-66 амбулаторія № 4 вул. Ялтинська, 50;
  • 94-2-38 амбулаторія № 5 вул. Центральна, 8;
  • 5-72-57 амбулаторія № 6 вул. Генерала Кунгурцева, 1;
  • 7-01-44 амбулаторія № 7 вул. Коцюбинського, 57;
  • 3-97-78 амбулаторія № 8 вул. Степанянця, 13.

На другий день захворювання виникає важлива діагностична ознака - плями Бельського-Філатова-Коплика - це різні висипання на слизовій щік, що нагадують частинки манної крупи, розташовуються вони напроти малих корінних зубів. Це ознака захворювання, за якою і ставлять діагноз. Через два-три дні вони зникають, а натомість з'являється висип по всьому тілу. Невеликі червоні, трохи підняті над поверхнею шкіри плями, починають виникати спочатку на голові (спершу на обличчі і за вухами), потім поступово спускаються вниз (шия, груди, тулуб і поверхня рук, після чого переходить на нижні кінцівки). Одночасно збільшуються лімфатичні вузли.

При перших ознаках захворювання, що супроводжуються підвищенням температури, кашлем, нежиттю, кон'юнктивітом, необхідно звертатися до дільничного лікаря-педіатра або на невідкладну допомогу і швидку медичну допомогу. Єдиний метод не захворіти на кір - це вакцинація.

Як повідомляє головний лікар КУ «Бердянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Олена Пулькіна, в Бердянську не зареєстровано фактів захворювання на кір. Вакцина проти кору присутня в достатній кількості (виробництво - Бельгія). Ускладнень і побічних реакцій після вакцинації не відзначалося.

 

Лікарі звертаються до батьків дітей, які не вакциновані, звернутися до дільничного або сімейного лікаря щодо проведення профілактичних щеплень проби кору. Захистить життя своїх дітей!

Директор КУ «Бердянського
центру первинної медико-санітарної допомоги»

О.Ю.Пулькіна




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок