Стратегію розвитку Бердянська розробляють під керівництвом фахівців канадського проекту

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
23.01.2018 · 16:10 · переглядів - 1109

В Бердянську триває робота з розробки стратегії розвитку міста на найближчі 5 років. До визначення стратегії залучили фахівців канадського проекту "Проміс".

Стратегію розвитку Бердянська розробляють під керівництвом фахівців канадського проекту
Автор фото Станислав Барачевский

В Бердянську триває робота з розробки проекту стратегії розвитку міста до 2022-го року. Нагадаємо, в квітні минулого року, депутати міської ради відмовились залучати до розробки проекту науковців, однак вихід із ситуації вдалось знайти — до розробки стратегії розвитку міста долучились фахівці канадського проекту "Проміс".

Фахівці, які працюють над розробкою стратегії розвитку Бердянську, працювали над аналогічним документом для Івано-Франківська, Запоріжжя, Полтави.

У виконкомі відбулось друге засідання робочої групи. Під головуванням фахівців "Промісу" Ігора Лепьошкіна, Володимира Проскуріна та заступника міського голови Ірини Плющій, разом з членами робочої групи (керівники підприємств та установ різної форми власності, вузькопрофільних спеціалістів, представників громадськості та ін.) визначали місію, стратегічне бачення та цілі розвитку Бердянська.

За рекомендацією спеціалістів канадського проекту, стратегію розглядають на найближчі 10 років. Враховуючи нинішню соціально-політичну ситуацію, природно-кліматичні умови, державну політику та інші фактори сформували основні напрямки розвитку Бердянська.

Місією Бердянська визначено: 

  • "Бердянськ — серце Азову";
  • кліматичний курорт державного значення біля Бердянської коси;
  • оздоровчий центр Північного Приазов'я, з поліфункціональною економікою;
  • гостинне місто з власним обличчям, одне з чудес України, що надає гостям та мешканцям "море задоволень"

Після дискусії з приводу визначення місії Бердянська, було вирішення додати ще одну характеристику - "морські ворота Запорізької області".

Бачення майбутнього м. Бердянська до 2027-го року:

  • курорт європейського рівня оздоровчих послуг та відпочинку;
  • інвестиційно-привабливий центр конкурентноспроможної промисловості (за результатами дискусії вирішено замінити це слово на “бізнес”) і морської логістики;
  • екологічно безпечне місто, комфортне для життя та різноманітного здорового дозвілля дозвілля;
  • місто якісних та доступних соціальних послуг, з можливостями самореалізації громадян та ефективною системою управління містом.

Далі члени робочої групи визначали сильні та слабкі сторони в розвитку туризму, бізнесу та залучення інвестицій, розвитку інфраструктури та збереження довкілля, ефективного управління та активізації громади. Наступне засідання відбудеться в лютому.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок