Проблема безпритульних тварин в Бердянську: запитань більше ніж відповідей

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
31.01.2018 · 21:46 · переглядів - 2497

Перед міськвиконкомом 31-го січня товариство захисту тварин провело акцію протесту проти співпраці міської влади з харківською фірмою, яка, на думку активістів, винищує тварин.

Проблема безпритульних тварин в Бердянську: запитань більше ніж відповідей

29-го січня відбулось засідання конкурсної комісії із закупівель, на якому було визначено переможцем одну з харьківських фірм, яка спеціалізується на вилові безпритульних тварин. Одне із запитань, яке здивувало нашу редакцію — це незрозумілі дії чиновників з відміни чи перенесення засідання. В понеділок міськвиконком проінформував, що засідання конкурсної комісії із закупівель не буде.

Однак, як виявилось пізніше, засідання, все ж, відбулось. На запитання, що послугувало причиною таких маніпуляцій і в чому полягала необхідність проведити конкурс без ЗМІ — Григорій Горячов прокоментував дуже просто: “треба уважніше слідкувати за процесами в місті”. В прес-службі мерії заявили, що їх відділ не проінформували про зміни в графіку проведення засідань. Тобто, в черговий раз спостерігаємо неузгодженість роботи внутрішшніх підрозділів виконкому, а за пораду, як необхідно працювати журналістам — щиро дякуємо заступнику мера. Схоже Григорій Горячов — спеціаліст надзвичайно широкого профілю, не лише в сфері ЖКГ, а й в специфіці роботи ЗМІ.

В будь-якому випадку, в понеділок конкурс відбувся і на ньому визначили переможцем фірму з Харкова, яка в Бердянську займатиметься відловом безпритульних тварин. Товариство захисту тварин, на чолі з відомим в місті волонтером Валентиною Мамай, які в минулому році на договірних умовах співпрацювали з міською владою по регулюванню чисельності безпритульних тварин, 31-го січня вийшли під стіни мерії з декількома вимогами:

  1. Відмінити результати конкурсу, на якому переможцем визначено харьківську фірму, оскільки, за даними активістів, тварин вивозять з міста, а по дорозі вбивавють, тому до притулку в Харкові вони не доїжджають.
  2. Продемонструвати, де в Бердянську інсує карантинний центр, де тварини можуть зберігатись впродовж місяця.
  3. Провести круглий стіл із громадськістю для вирішення проблеми безпритульних тварин.
  4. На базі існючого притулку в районі аеропорту створити комунальний заклад.

Зі своїми вимогами ініціативна група намагалась поспілкуватись з міським головою Володимиром Чепурний, однак мера не було на робочому місці. Для журналістів ситуацію прокоментував Григорій Горячов.

Горячев Григорий

Фірма з Харкова стала переможцем конкурсу на законних підставах — оголошення про проведення конкурсного відбору знаходилось на офіційному сайті мерії, про це було добре відомо Товариству захисту тварин, однак свої пропозиції вони не надали. Ми спіпрацювали з ними в минулому році, однак їх результати у мене викликають ряд критичних зауважень. Я був у Харкові, на власні очі бачив притулок, до якого будуть відвозитись тварини. Наразі управління перевіряє документацію фірми і, якщо будуть виявлені факти, про які говорять активісти, ми переглянемо свою позицію, - прокоментував Григорій Горячов.

Крім того, Григорій Горячов наголосив журналістам, що депутатам буде представлена програма по боротьбі з безпритульними тваринами на 2018-й рік. Заступник мера натякнув, що там буде цілий комплекс заходів, які включатимуть в себе розбодову комунального притулку. Про які цифри йдеться, чиновник не повідомив. Григорій Григорович підкреслив, що певні роботи в цьому напрямку вже виконано — придбано вольєри, а інші приміщення необхідно реконструювати. Нагадаємо, наразі ці вольєри розташовуються на приватній території з оточення народного депутата України Олександра Пономарьова.

Ми поставили цілий ряд прямих запитань чиновнику, наскільки доцільно вкладати гроші громади в будівництво притулку на приватній території? Після численних спроб уникнути прямої відповіді Григорій Горячов все ж озвучив дві принципові позиції:

  1. Не виключено, що будівництво притулку фінансуватиметься не лише за кошти міського бюджету, а й інвесторів
  2. Міська влада розглядає декілька варіантів місцерозташування притулку для тварин — окрім приватної території, є в наявності й землі громади.

Після спілкування з журналістами, Григорій Горячов прийняв делегацію від активістів. Свої питання захисники тварин заступнику мера поставили, однак чиновник порекомендував викласти їх в письмовій формі, на що він дасть розгорнуту відповідь.

В будь-якому випадку, не зважаючи на спілкування з журналістами та зустріч з активістами, питання про комунальний притулок і підходи в боротьби з безпритульними твранима в місті залишили більше запитань, ніж відповідей.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок