Міський голова із ознайомчим візитом побував на ПрАТ «Азовкабель»

По матеріалам пресс-службы исполкома
09.02.2018 · 14:51 · переглядів - 2611

У рамках продовження виїзних ознайомчих зустрічей на промислові підприємства Бердянська Володимир Чепурний відвідав приватне акціонерне товариство «Азовкабель».

Міський голова із ознайомчим візитом побував на ПрАТ «Азовкабель»

У рамках продовження виїзних ознайомчих зустрічей на промислові підприємства Бердянська сьогодні, 9 лютого, міський голова Володимир Чепурний разом з директором Бердянської Спілки промисловців, підприємців (роботодавців) Валерієм Харченко та заступником міського голови Іриною Плющій відвідали приватне акціонерне товариство «Азовкабель». Поспілкувався із гостями та провів екскурсію виробничими цехами генеральний директор підприємства Максим Забіяка.

Приватне акціонерне товариство «Азовкабель» є продовжувачем історії одного з провідних підприємств у своїй галузі - заводу «Азовкабель». Створене в листопаді 2001 року ПрАТ «Азовкабель» є одним з найбільших виробників кабельно-провідникової продукції, як в Україні, так і за її межами, єдиним в Україні виробником кабелів далекого зв'язку.

Підприємство випускає широкий асортимент кабельно-провідникової продукції, налічує близько 4 тис. марко-перерізів. Продукція застосовується в шахтобудуванні, нафтохімічній та інших галузях економіки.

На підприємстві впроваджені сучасні технології виробництва, використовуються високоякісні матеріали, що забезпечують стабільність фізико-механічних і електричних властивостей кабелів і проводів. Дбайливе виробництво впроваджується на підприємстві шляхом введення сучасних методів обробки інформації. Технічні служби приділяють увагу аналітиці й статистиці, проводять постійний моніторинг виробничих витрат.

Продукція ПрАТ «Азовкабель» сертифікована за системою «УкрСЕПРО», впроваджена система управління якістю ISO 9001.

Штат працівників підприємства зростає, оскільки постійно збільшується обсяг роботи. У 2017 році обсяг реалізованої промислової продукції склав 170 млн.грн, або 129,7% до 2016 року, в 2018 році планується зростання на 3,5%.

Підприємство експортує свою продукцію в багато країн, а саме: Азербайджан, Туркменістан, Казахстан, Узбекистан, Білорусь, Молдову та ін.

Обсяг зовнішньоторговельного обороту в 2017 році склав 3,3 млн.дол. США, в 2018 році планується зростання на 24,2%.

У 2017 році обсяг інвестицій у розвиток підприємства склав 2,4 млн.грн, що на 13,2% більше в порівнянні з 2016 роком (2,1 млн.грн), які спрямовані на освоєння випуску кабельного пластикату (дослідно-промисловий випуск).

На підприємстві працює понад 150 осіб, середньомісячна заробітна плата становить 3972 грн, або 140,7% до 2016 року (2824 грн).

Здійснюється активний набір персоналу на виробництво.

ПрАТ «Азовкабель» надає базу практики для студентів Бердянського педагогічного університету. Підприємство зацікавлене в залученні молодих кадрів до роботи на виробництві, прагне навчати молодь професіям. Також, залучає до навчання співробітників підприємства різними способами (відвідування Всеукраїнського Лінфорума в Києві по системі удосконалення виробництва, навчання в Харківському політехнічному інституті за рахунок підприємства та ін.).

Особливу увагу керівництво підприємства приділяє поліпшенню умов праці своїх робітників (купується нова техніка, відновлено 6 тис.кв.м покрівлі, повністю відремонтовані зони душових для робітників і ін.). Проводяться різні заходи для співробітників - від корпоративів до конкурсів дитячого малюнка.

На підприємстві встановлено скриньку для скарг і пропозицій. Усі ці зауваження оперативно розглядаються керівництвом і не залишаються без відповіді.

Піклується керівництво підприємства і про те, щоб продукція ПрАТ «Азовкабель» була доступною кожному бердянцю. Для цього відкритий фірмовий магазин на «залізному» ринку, де всі бажаючі можуть придбати продукцію підприємства за ціною від виробника і скористатися системою знижок.

Розповідаючи про роботу підприємства, генеральний директор Максим Забіяка озвучив одну з проблем, яка спостерігається і на інших промислових підприємствах міста, — дефіцит фахівців робочих професій.

Чепурной Владимир

«Така проблема і по всій Україні. Ми будемо зустрічатися із представниками професійно-технічної освіти, аналізувати, яких професій не вистачає на наших підприємствах, та будемо говорити із керівництвом вузів про можливість введення таких спеціальностей» - відзначив міський голова Володимир Чепурний.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок