Ваучер на навчання від Бердянського центру зайнятості

Бердянськ 24
13.02.2018 · 11:03 · переглядів - 961

Ваучер – документ встановленого зразка, що дає особі відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» право на перепідготовку, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у навчальних закладах чи у роботодавця.

Ваучер на навчання від Бердянського центру зайнятості

Порядок видачі ваучерів для підвищення конкурентоспроможності осіб на ринку праці затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 207 (зі змінами).

За статтею 30 Закону України «Про зайнятість населення» право на одноразове отримання ваучера на навчання новій професії/спеціальності мають:

  • особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менш 15 років, до досягнення пенсійного віку;
  • особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби України у зв’язку зі скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію;
  • особи, звільнені з військової служби після участі в АТО, з числа інвалідів до отримання права на пенсію;
  • внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи.

Перелік професій, спеціальностей, напрямів підготовки та підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер був визначений наказом Міністерства соціальної політики України від 25 червня 2015 р. №661.

Оплата ваучера здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття виходячи з його фінансових можливостей. Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом (станом на 01.01.2018 р. – 1762 грн.). У разі коли вартість навчання в навчальному закладі перевищує максимальну вартість ваучера, особа або роботодавець можуть здійснити оплату різниці вартості навчання.

Особа самостійно здійснює вибір професії (спеціальності), напряму підвищення кваліфікації за переліком, а також форми та місця навчання.

Для отримання ваучера особа подає до центру зайнятості основні документи: заяву; паспорт; трудову книжку (дублікат трудової книжки); документ про професійно-технічну або вищу освіту (дублікат такого документа); реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від його прийняття), з яких у присутності особи знімаються копії, що засвідчуються її підписом. Додаткові документи: копія витягу з наказу про звільнення військовослужбовця з військової служби та інші документи, які підтверджують підставу звільнення; копія посвідчення учасника бойових дій, копія довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією та індивідуальна програма реабілітації; довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Більш детальну інформацію про порядок і умови видачі ваучера можна безоплатно отримати у Бердянському міському центрі зайнятості за адресою: м. Бердянськ, вул. Консульська 14/2.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок