«Пінг-понг комунальною власністю» - обладнання з водопостачання міста повернули «Бердянськводоканалу»

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
15.02.2018 · 13:24 · переглядів - 1530

В 2016-му році міська влада, через борги КП «Бердянськводоканал» перед облводоканаом створила нове комунальне підприємство, на баланс якого передала все обладнання системи водопостачання міста.

«Пінг-понг комунальною власністю» - обладнання з водопостачання міста повернули «Бердянськводоканалу»

На позачерговій сесії міської ради, яка відбулась сьогодні, устаткування повернули «Бердянськводоканалу».

Існування двох комунальних підприємств з надання ідентичних послуг було обумовлено, за словами представників влади, необхідністю збереження комунального майна, оскільки була загроза, що облводоканал через суд зможе накласти арешт в рахунок боргів. Однак, після розподілення майна та фактичним наданням послуг іншим підприємством існувала проблема в законодавчому полі. Новостворене підприємство «Керуюча компанія «Водоканал» стало балансоутримувачем системи водопостачання, а надавало послуги і виставляло рахунки користувачам «Бердянськводоканал». Такий розподіл був обумовлений тим, що ліцензія на водопостачання мало лише КП «Бердянськводоканал». В такому режимі комунальні господарства діяли з червня 2016-го року аж до сьогодні.

На позачерговій сесії міської ради, яка відбулась 15-го лютого, депутати ухвалили рішення про передачу з балансу на баланс обладнання системи водопостачання. Таким чином, «Бердянськводоканал» знову став повноправним власником всього комплексу системи  водопостачання міста.

Ухвалене рішення ставить питання, щодо доцільності існування іншого комунального підприємства «КК «Водоканал», адже тепер це підприємство не надає жодних послуг, як і раніше, і вже не має на балансі майна. Як не дивно, на минулому засіданні виконавчого комітету, керуючій компанії затвердили фінансовий план на 2018 рік, а за підсумками минулого року це ж підприємство визнано збитковим. На даний момент очолює підприємство депутат міської ради Андрій Кіосов.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок