Фірма з Харкова почала вилов собак. Відбувся конфлікт з місцевими захисниками тварин

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
19.02.2018 · 19:26 · переглядів - 6661

19-го лютого бердянська мерія уклала договір з приватним підприємцем з Харкова на вилов та утримання безпритульних тварин. Ще з ранку ця фірма розпочала вилов собак. Місцеві активісти «Товариства захисту тварин» вважають, що тварин виловлюють незаконно. Ввечері навіть відбулась сутичка

Фірма з Харкова почала вилов собак. Відбувся конфлікт з місцевими захисниками тварин

Приблизно о 17-й годині вечора активісти “Товариства захисту тварин” заблокували мікроавтобус з харківськими номерами, в якому утримувались собаки. Очільниця організації Валентина Мамай наголошує, що тварин виловлювали та утримували незаконно. 

 - З самого ранку нам почали надходити дзвінки від мешканців міста, що в Бердянську в різних мікрорайонах виловлюють тварин. За нашою інформацією договір з харківською фірмою уклали в другій половині, а працювати її представники почали з 4-ї ранку. Впродовж дня ми намагались вистежити цю машину, щоб побачити як працює фірма. Ввечері нам повідомили про місце перебування мікроавтобусу. В районі заводу “Скловолокно” ми побачили автівку і заблокували її. Жодних документів, які б регламентували діяльність цих людей нам не показали. Мова йде про шляховий лист, акт вилову — на кожну тварину мав бути складений документ, в якому відображено дані про собаку, ліцензія на ветеринарні послуги, відомості про карантинний майданчик та ін. Ми побачили, що на тваринах, які перебували в автівці були і чіпи, що засвідчує факт вакцинації собаки, - розповіла разом з прибічниками Валентина Мамай. 

Активісти відкрили автомобіль та випустили собак, які там перебували. Свої пояснення обидві сторони надали правоохоронцям, які працювали на місці пригоди. 

Заступник міського голови Григорій Горячов підтвердив факт укладання угоди з харківською фірмою, а також зазначив, що діям активістів мають дати оцінку правоохоронні органи. 

Горячев Григорий

- Сьогодні ми уклали договір з харківською фірмою, яка перемогла на конкурсі. Угоду підписали на один рік з проведенням заходів в першому кварталі. Ми перевіряли інформацію, яку озвучували захисники тварин, однак факти живодерства не підтвердились. Співробітники організації намагались розпочати роботу вже сьогодні, однак місцеві захисники тварин їм всіляко заважали. Я вважаю, що в цій ситуації мають розібратись правоохоронці, - сказав Григорій Горячов.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок