Наш крах: показова відкритість влади, чи знищення місцевого самоврядування?

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
23.02.2018 · 13:31 · переглядів - 2061

«Ми завжди відкриті» - заявляють у виконкомі. «За минулий рік ми жодного разу не зустрілись з мером» - відповідають голови комітетів мікрорайонів. Так стисло можна охарактеризувати звітну зустріч представників міської влади з головами комітетів мікрорайонів міста за минулий рік

Наш крах: показова відкритість влади, чи знищення місцевого самоврядування?

Керуюча справами міськвиконкому Ольга Кочубей коротко охарактеризувала результати співпраці органів місцевго самоврядування та представників комітетів мікрорайонів та вуличних комітетів. Всього в місті функціонує 13 комітетів мікрорайонів та 35 вуличних комітетів.

Активісти комітетів беруть активну участь в розробці проектів Громадського бюджету, допомогають в прибиранні міських територій під час суботників, проводять святкові заходи  в своїх мікрорайонах. Ольга Кочубей підкреслила, що влада тісно співпрацює з громадськістю.

Заслуговують на увагу заяви чиновниці про відкритість влади та готовність до співпраці з громадськими організацями. За власним досвідом можемо впевнено стверджувати, що ця інформація не відповідає дійсності. Звичайно, що це проблема не Ольги Станіславівни персонально, а в цілому всієї влади.

Присутні на засіданні голови комітетів мікрорайонів підкреслили, що вони б хотіли бути більше залученими до вирішення актуальних проблем міських територій. За їх словами, відповіді на звернення до комунальних служб їм доводиться очікувати близько місяця. З міським головою, в минулому році вони не зустрічались жодного разу. Мають ряд претензій голови комітетів мікрорайонів не тільки до комунальників, а й до приватних підприємців, які надають послуги з пасажирських перевезень. Активісти закликають владу проводити для них навчання та тренінги.

Враховуючи процес виборів комітетів мікрорайонів, які проводила вже команда Пономарьова-Чепурного, із підвезенням електорату, нинішні заяви голів комітетів мікрорайонів можна розцінювати як підтвердження відсутності будь-якої комунікації міської влади з органами самоорганізації населення.

Таким чином, інститут, впроваджений Валерієм Барановим, за що Бердянськ вважався одним з передових міст в розвитку системи місцевого самоврядування України, за правління Пономарьова-Чепурного в нашому місті практично повністю нівельовано.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок