Комісія з питань ЖКГ рекомендуватиме виконкому розірвати угоду з харківською фірмою по вилову безпритульних тварин

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
07.03.2018 · 09:27 · переглядів - 1372

Засідання профільної комісії з питань житлово-комунального господарства відвідали представники громадської організації по захисту тварин. Активісти, з посиланнями на закони та інші нормативно-правові акти, вимагали від чиновників пояснень про обставини укладання угоди з харківською фірмою.

Комісія з питань ЖКГ рекомендуватиме виконкому розірвати угоду з харківською фірмою по вилову безпритульних тварин
Автор фото Алексей Поддубный

Більшість питань залишилась без відповіді, тому голова комісії Сергій Букало запевнив представників громадськості, що виступить з ініціативою розірвання договору на вилов тварин в Бердянську.

На профільній комісії з питань ЖКГ розглядали програму вилову, стерилізації, вакцинації, перевезення та утримання безпритульних тварин в м. Бердянськ на 2018 рік. На депутатську комісію завітали і представники товариства захисту тварин. Вони вимагають розірвати угоду з харківською фірмою, адже, на їх думку, в Бердянську не створено умов для її функціонування. Активісти задали цілий ряд запитань, щодо розташування карантинного майданчику, де певний час мають утримуватись тварини, наявності необхідних форм у профільної організації, чому закладено аж 1200 гривень на одну тварину, тоді як аналогічні послуги надавала Валентина Мамай за 450 гривень і т.д.

Варто відзначити, що профільний заступник мера Григорій Горячов наразі перебуває у відпустці, тому він був відсутній на засіданні комісії. Його обов'язки виконує Юлія Дойнова, однак Юлія Вікторівна залишила засідання комісії ЖКГ і цю програму захищав співробітник управління житлово-комунального господарства В'ячеслав Рева. Варто відзначити, що на жорсткі питання активістів, чиновник просто боявся відповісти. Тому цілий пласт проблем, які підняли захисники тварин залишились без відповідей.

Враховуючи такий стан речей, голова профільної комісії Сергій Букало запевнив активістів, що на сесії міської ради він виступить з ініціативою розірвання угоди з харківською фірмою "в законний спосіб". Крім того, представники громадської організації повідомили, що вони розробили альтернативну Програму по регулюванню чисельності тварин в м. Бердянську і передали її на вивчення спеціалістам мерії.

Проблема безпритульних тварин в Бердянську стоїть дуже жорстко. Необхідність її розв'язання визнають і представники організацій по захисту тварин. В таких умовах, чиновники мерії, які, начебто, знайшли вихід із кризової ситуації, мали б докладати максимум зусиль, щоб довести громадськості та депутатам правильність обраного шляху. Замість того, вищі чиновники мерії, які несуть політичну відповідальність за прийняті рішення, переклали відповідальність на рядових спеціалістів. В підсумку вийшло, що активістам вдалось довести свою правоту і залучити на свою сторону голову профільної комісії Сергія Букало.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок