В минулому році медики нарахували 400 постраждалих від укусів тварин

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.03.2018 · 14:23 · переглядів - 1155

Статистику озвучив депутат міської ради Євген Георгієв на засідання Дня депутата в контексті обговорення Програми по регулюванню чисельності безпритульних тварин на 2018-й рік.

В минулому році медики нарахували 400 постраждалих від укусів тварин

Представники організації по захисту тварин закликали депутатів міської ради почути їх аргументи стосовно порушення законодавства під час укладання угоди з харківською фірмою по вилову безпритульних тварин. Активісти закликали мера та депутатів відкласти цю програму і обговорити проблему на засіданні круглого столу. Цю ініціативу підтримали депутати з Опозиційного блоку.

Євген Георгієв висловився проти такого підходу і зазначив, що за його даними в минулому році в Бердянську зафіксовано 400 постраждалих від укусів тварин, а за 2 місяці поточного року вже зафіксовано 80 укусів. Після уточнення активістів, Євген Георгієв наголосив, що ця цифра загальна і стосується як домашніх, так і безпритульних тварин.

Заступник міського голови Григорій Горячов заявив, що в минулі року виловом тварин в Бердянську займалась організація Валентини Мамай і за три роки її фірма з міського бюджету отримала близько 400-сот тисяч гривень, однак ситуація в місті лише погіршилась. На це Валентина Мамай парирувала, що цих коштів недостатньо для розв'язання проблеми і наголосила, що в цьому році на вилов лише 200 тварин передбачається більше 1-го мільйона гривень. За її словами її організація може за 900 тисяч гривень комплексно вирішити проблему.

Після тривалої дискусії було ухвалено рішення провести круглий стіл із представниками громадських організацій в середу, 14-го березня, після чого розглянути програму на сесії міськради. 




Останні новини Бердянська
сьогодні, 24 квітень, середа 2024
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок