Учні 8-9-х класів ЗОШ №3 м. Бердянська відвідали пожежно-рятувальну частину

Бердянськ 24
14.03.2018 · 13:51 · переглядів - 586

В рамках проведення Місячника профорієнтації «Професійний орієнтир» 13 березня учні 8-9-х класів ЗОШ №3 м. Бердянська відвідали пожежно-рятувальну частину

Учні 8-9-х класів ЗОШ №3 м. Бердянська відвідали пожежно-рятувальну частину

За ініціативи фахівців відділу активної підтримки безробітних Бердянського міського центру зайнятості в рамках проведення Місячника профорієнтації «Професійний орієнтир» 13 березня учні 8-9-х класів ЗОШ №3 м. Бердянська відвідали пожежно-рятувальну частину - Бердянське міськрайонне управління ГУ ДСНС України в Запорізькій області.

Перша частина екскурсії була присвячена ознайомленню з правилами пожежної безпеки, розширенню уявлень дітей про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення. Начальник караулу Сизко Павло Олександрович  розповів, як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості та злагоджених дій залежить життя людей.

Друга частина екскурсії дала змогу ознайомити школярів з розпорядком дня чергового караулу. Учнів провели у внутрішні приміщення, показали місце відпочинку та відділення диспетчерської служби.

Найбільше учням запам’яталися відвідини гаража з технікою та устаткуванням. Школярі фотографувались поруч з технікою та мали змогу роздивитись костюми, в яких працюють пожежні. Рятувальники розповідали учням про те, як працює та чи інша техніка та відповідали на питання, які задавали діти. Павло Олександрович у доступній формі розповів для чого саме застосовується той чи інший автомобіль, продемонстрував бойовий одяг і спорядження вогнеборців, а також спеціальне обладнання, яке використовується у повсякденній роботі під час ліквідації надзвичайних ситуацій.

Сподіваємось, що після побаченого та почутого кожна дитина глибше розуміє важливість та героїчність  професії  пожежника. Ця екскурсія дала можливість познайомити школярів з професією героя-рятувальника та навчити дітей безпеці життєдіяльності.

Дякуємо співробітникам пожежної частини м. Бердянська за захоплюючу та пізнавальну екскурсію!




Останні новини Бердянська
сьогодні, 8 травень, середа 2024
вчора, 7 травень, вівторок 2024
6 травень, понеділок 2024
5 травень, неділя 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок