Мешканка села Дмитрівка два роки терпіла знущання чоловіка

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
20.03.2018 · 10:57 · переглядів - 4130

Фізичні насильства є найпоширенішим видом домашнього насильства

Мешканка села Дмитрівка два роки терпіла знущання чоловіка

Рукоприкладства, згвалтування, ножові поранення чоловіками жінок явища страшні й неприйнятні для сімейних відносин, проте всім відомі через засоби масової інформації. Нерідко жінки у багатьох випадках змушені прощати чоловікам факт побиття заради збереження родини та внаслідок своєї економічної залежності. Стаючи жертвою, жінка втрачає власну самооцінку та не бачить виходу із ситуації.

Так, житель села Дмитрівка Бердянського району П., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, що тільки посилювало його агресію, застосовував насильство протягом двох останніх років до своєї колишньої дружини, влаштовував конфлікти, свідками яких були неповнолітні діти. Незважаючи на те, що подружжя розлучилось, вони продовжували мешкати у одному будинку.

Можливо б ця історія тривала роками, однак в кінці січня, перебуваючи у спільному будинку, п’яний чоловік у присутності трьох неповнолітніх дітей вдарив колишню дружину дерев’яною іконою Божої Матері по голові, від чого вона впала на підлогу, після чого наніс їй кулаками правої та лівої руки по черзі не менше 4 ударів в область спини. Цього насильнику виявилось мало. Висловлюючи словесні погрози вбивством на адресу потерпілої: «Я тебе вб’ю! Я тобі переріжу горло!», продемонстрував їй три кухонні ножі та у подальшому наніс одним із ножів 6 порізів в області шиї, щоки, підборіддя. Діти, побачивши його дії почали сильно кричати, що зупинило злочинця.

Після вказаного випадку жінка зрозуміла що подальше її проживання із домашнім тираном загрожує її життю та здоров’ю, а також вкрай негативно впливає на дітей та звернулась до відділу поліції.

Дії зловмисника кваліфіковані прокуратурою за ч.1 ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження), ч 1 ст.129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

Наразі жінка з дітьми проживає у своїх батьків, ухвалою суду злочинця зобов’язано утримуватись від спілкування з дружиною та не відвідувати її місце тимчасового проживання.

28.02.2018 обвинувальний акт направлено для розгляду до Бердянського міськрайонного суду.

Як свідчить статистика - чоловік, який підняв руку на жінку, ніколи сам не виправиться, пам’ятайте про це та вчасно звертайтесь до правоохоронних органів!

Прокурор  Бердянської
місцевої прокуратури
юрист 1 класу

Марина Миколаївна Мельник




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок