Офіційно! За останні 5 років бердянці поскаржились на громадський транспорт лише 12 разів

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.03.2018 · 20:18 · переглядів - 2055

В офіційній відповіді на наш інформаційний запит виконавчий комітет повідомив, що за останні 12 років до мерії надійшло лише 12 скарг чи звернень громадян з приводу роботи громадського транспорту

Офіційно! За останні 5 років бердянці поскаржились на громадський транспорт лише 12 разів

Згідно офіційної інформації бердянці зовсім не скаржились на громадський транспорт в 2013 році, в 2014-му — один раз, в 2015-му — 1, 2016 — 1, 2017 — 9, 2018 — 1. З наведеної статистики напрошуються два висновки — або мешканці міста абсолютно не вірять в дієвість скарг до виконавчого комітету, або у виконкомі офіційно реєструють не всі скарги, які надходять від громадян. 

За суттю скарг та звернень, більшість з них стосувались неналежного дотримання перевізниками інтервалів руху, незадовільний стан транспортних засобів, прохання переглянути маршрути автобусів. 10 березня 2017 року, відповідаючи на одне зі звернень, тодішній заступник міського голови Станіслав Лимарчук запевняв мешканця, що після проведення конкурсу на здійснення пасажирських перевезень в м. Бердянськ будуть створені сприятливі умови як для роботи суб'єктів господарювання, так і буде забезпечено підвищення рівня комфортності пасажирських перевезень шляхом залучення оновленого рухомого складу та впорядкування графіків руху транспортних засобів. 

Конкурс відбувся, але по факту, виконком дотримався лише частини даної мешканцю міста обіцянки — для суб'єктів господарювання дійсно створили сприятливі умови для роботи — в лютому вартість проїзду в громадському транспорті зросла одразу на 50%, з 4 — до 6 гривень. Однак, жодного підвищення комфорту та впорядкування графіків руху, поки що, спостерігати не доводиться. 

Технічний стан частини рухомого складу міських автобусів, відсутність будь-яких позитивних змін в сфері громадських перевезень, систематичні скарги мешканців міста в наших офіційний групах в соціальних мережах засвідчують необхідність проведення комплексної перевірки самого конкурсу, регуляторної процедури затвердження нового тарифу. При чому проводити таку перевірку мають фахівці під контролем громадськості та преси. І вже вже після цього розробити та реалізувати заходи для вирішення проблеми функціонування громадського транспорту в Бердянську. 




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок