Ярмарки в Бердянську: підприємці висловили своє бачення організації торгівлі

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
23.03.2018 · 13:31 · переглядів - 1437

В рамках регуляторної процедури «Про проведення ярмарків та сприяння розвитку всіх форм торгівлі у м. Бердянськ» у виконкомі відбувся круглий стіл із суб'єктами господарювання, які будуть безпосередніми учасниками ярмаркових заходів

Ярмарки в Бердянську: підприємці висловили своє бачення організації торгівлі

Нагадаємо, що в мерїї завершується регуляторна процедура по організації ярмаркової діяльності. Пропонується затвердити новий порядок проведення ярмарків в місті – всі кошти від проведених заходів будуть акумульовані на спеціальному рахунку мерії. Аукціони проводитимуться в тих випадках, якщо кількість бажаючих отримати ярмаркове місце більше, ніж запропонував організатор.

На засіданні круглого столу підприємці запропонували внести зміни до регуляторного акту, а саме - відзначити, що орендовані підприємцями території, які використовуються за цільовим призначенням, на аукціон виставлятись не будуть. Заступник міського голови Оксана Деєва запевнила присутніх, що відповідні зміни будуть внесені до документів.

Крім того, підприємці закликали міську владу знизити стартову вартість квадратного метру земельної ділянки на торгах. Начальник управління економіки Юлія Орлова запевнила, що в цьому році стартова вартість лоту буде нижчою, ніж в минулому році. Оскільки структурний підрозділ мерії, який буде організатором ярмарку, на відміну від комунального підприємства не сплачує ряд податків. Тому лоту з ціною 5000 гривень за метр квадратний в цьому році не буде.

Члени комісії наголосили, що перед оголошенням ярмарку безпосередньо в центрі міста, буде проведено ще один круглий стіл, на якому будуть детально обговорені всі питання, які стосуються організації та проведення літнього ярмарку.

Оксана Деєва наголосила, що в цьому році влада прагне створити всі умови, щоб вже з 1-го травня підприємці могли розпочати роботу. Однак, чи вдасться це реалізувати – питання. Тим паче, якщо будуть внесені зміни до регуляторного акту, про які зазначила Оксана Олегівна, адже в такому випадку акт має заново пройти процедуру обговорення впродовж одного місяця.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок