Масштабна реконструкція: перший поверх хірургії планують реорганізувати під приймально-діагностичне відділення

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
19.04.2018 · 08:05 · переглядів - 1470

Стратегія розвитку ТМО до 2020-го року передбачає перегляд надання медичної допомоги в приймальному відділенні.

Масштабна реконструкція: перший поверх хірургії планують реорганізувати під приймально-діагностичне відділення
Автор фото Олексій Новік

Для цього необхідно, провести реконструкцію в хірургічному корпусі. Детальний план реалізації наміченого озвучив Євген Георгієв на засіданні депутатської комісії з гуманітарних питань.

Для реалізації запланованого, необхідно затвердити серйозність намірів на рівні депутатського корпусу, саме тому це питання було винесено на розгляд профільної депутатської комісії. Так, за інформацією Євгена Георгієва, планується запровадити комплекс заходів, які докорінно змінять специфіку надання медичної допомоги в лікарні.

В першу чергу, планується провести масштабну реконструкцію 1-го поверху хірургії для надання високоякісної медичної допомоги в перші хвилини після потрапляння в лікарню.

Георгиев Евгений

Бувають випадки, коли пацієнти находять до лікарні в критичному стані. В цих ситуаціях розрахунок йде на хвилини — людина має отримати допомогу якомога швидше. Нова концепція передбачає досягнення трьох ключових принципів: оцінка стану пацієнта; визначення захворювання, швидка та якісна діагностика, своєчасний початок лікування. Для реалізації трьох означених пунктів, необхідно провести реорганізацію порядку надходження пацієнтів, їх маршрут руху по лікарні, надання допомоги та ін, - відзначив Євген Георгієв.

Так, планується, що нинішній центральний вхід до хірургічного корпусу буде використовуватись швидкою допомогою. Одразу на вході, на місці аптеки, буде розташована інтенсивна терапія, щоб в перші хвилини прибуття до лікарні пацієнт почав отримувати екстрену допомогу. Вхід зі сторони гори буде використовуватись пацієнтами, які здатні самостійно пересуватись, для відвідувачів та ін. В цілому будуть працювати всі 6 входів.

Весь перший поверх буде розділено на блоки. Окрім інтенсивної терапії тут розташовуватиметься вся необхідна для діагностики апаратура, невідкладна допомога — перший поверх хірургії займатиме приймально-діагностичне відділення.

В будівлі хірургії існує 5 ліфтів, по факту працюють лише 2. Стратегією передбачається запуск інших підйомників, які будуть розділені для потреб пацієнтів, медичного персоналу та перевезення вантажів.

Шостий поверх хірургічного корпусу, частково займатимуть відділення діагностики та інтенсивної терапії. Тут перебуватимуть пацієнти, діагноз яких не вдалось встановити в перші години після їх надходження до лікарні. Впродовж 2-3 діб, після проведеного комплексного обстеження та надання невідкладної допомоги, пацієнт або буде переміщений до спеціалізованого відділення, або виписаний, якщо впродовж означеного періоду медики усунуть проблему.

Озвучені наміри будуть відображені у відповідному проекті, тоді і стане відома кінцева вартість реконструкції. Представники міської влади розраховують залучити для цих потреб кошти грантових організацій.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок